Arctic Festivals & Fashion Show on koko muotoiluviikon päätösjuhla

Muodin, musiikin ja tanssin ilotulitus talvisella catwalkilla

Arctic Design Weekin (ADW) huipentaa kaikkien aikojen talvishow, jonka Rovaniemi haluaa tarjota niin asukkaille, matkalijoille kuin koko Suomen kansalle.

Talvishown pääsee kokemaan suorana live-lähetyksenä ADW nettisivuilta, Keikalla.fi alustalta, eri somekanavissa jne.  Elämyksellinen Arctic Fashion Show on uutuus tapahtuma, jollaista on odotettu ja toivottu maailman pohjoisimmalle muotoiluviikolle.

Pitkän linjan muoti- ja kauneusalan ammattilainen Kupiainen-Groundstroem on työskennellyt alalla jo neljä vuosikymmentä. Hän johtaa Suomen suurimpiin kuuluvaa mallitoimistoa ja -koulua, Fashion Model Agencya.

Rovaniemen kevättalviseen iltaan jalkautuu kokoonpano, jonka riveissä nähdään kansainvälisen mallitoimiston ammattilaisten lisäksi paikallisia ja lappilaisia kaunottaria, joita on etsitty mm, Rovaniemellä järjestetyssä casting-tilaisuudessa. Osalle malleista voi avautua mahdollisuuksia  myös kansainvälisille markkinoille. Fashion Model Agency edustaa Suomessa useita kansainvälisiä malli- ja kauneuskilpailuja. Haluatko mukaan mallimaailmaan? Ota yhteyttä nettisivujen kautta www.fashionmodel.fi

Erityisen paljon painoarvoa näytöksessä tulevat saamaan Pohjois-Suomen ja Lapin omat suunnittelijat, unohtamatta valtakunnallisia suunnittelijoita sekä erityisesti paikallisia muotialan yrittäjiä.

Lavalla nähdään muun muassa Arctic Queenin- mallistoa joka palkittiin vuonna 2020  Vuoden arktinen muotoiluintensiivinen yritys palkinnolla sekä tiivistä yhteistyötä on tehty Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa. Mallien yllä tullaan näkemään vaatetussuunnittelun koulutuksen opiskelijoiden suunnittelemia, uutta ajattelua viestiviä asukokonaisuuksia.  Yliopiston osaamista nähdään myös shown lumi- ja jäärakenteissa.

Arctic Festivals & Fashion Show
Su 28.3.2021 klo 20 alkaen, striimattuna live-lähetyksenä www.arcticdesignweek.fi 

Järjestäjä: Fashion Model Agency/ Business Rovaniemi

Arctic Festivals&Fashion Show su 28.3.2021 klo 20 alken live-striimattuna

ARCTIC FESTIVAL KUULUU KAIKILLE!

Vuoden 2021 Arctic Design Week huipentuu Arctic Festival -päätösjuhlaan sunnuntai-iltana. Sen kruunaa arktinen, kaikille suunnattu koko perheen muotinäytös ja musiikkiesitys, Arctic Fashion Show. Visuaalinen ja arktinen elämys viihdyttää ja ihastuttaa. Muotinäytöksen tuottaa Fashion Model Agency, juontajanaan Merja Kupiainen- Groundstroem.

Arctic Fashion Show on visuaalinen, useiden esiintyjien upea näytös:

SOKOS ROVANIEMI www.sokos.fi

PRISMA / ANTTI TAPANI www.prisma.fi

TOFFELI FINLAND www.toffeli.fi

ARCTIC QUEEN www.arcticqueen.fi

KATIJUU DESIGN www.katijuu.fi

KINOS DESIGN www.kinosdesign.com

KAIMA DESIGN www.kaimadesign.myshopify.com

VALOKUVAAJA TINA www.valokuvaajatina.com

DIGIJUULIA www.digijuulia.com

AIRAMO DESIGN www.airamo.fi

DAMASTIKORU www.damastikoru.fi

PAUSEKORUT www.pausekorut.fi

LUONIVA www.luoniva.fi

PAINE CLOTHING www.paineclothing.fi

LUMI- MARI OY www.lumimari.fi

PIRITA DESIGN www.pirita.fi

ORANSSI KARHU Instagram, Facebook, www.oranssikarhu.fi

TREDONNE www.tredonne.fi

POMARFIN www.pomar.fi

ARCTIC SNOW HOTEL www.arcticsnowhotel.fi

LAPIN YLIOPISTO www.ulapland.fi

TANSSITEATTERI STUDIO SOLU www.studiosolu.com

IRENE KANGASNIEMI & HORNWORK www.hornwork.fi

FASHION MODEL AGENCY www.fashionmodel.fi & www.nettimallikoulu.fi

 

 

Maailmanmusiikin eliittiä Rovaniemen illassa

Arctic Design Weekin päätösjuhlalle arvoisensa huipennuksen tuovat utsjokelaisen nuoren muusikon, Hildá Länsmanin ja Tuomas Norvion improvisaatioon perustuvat äänimaisemat. Niissä kohtaavat maailmanmusiikkiurallaan nopeasti kiitävän Hildán eteerinen, kuulas ja mystisesti örisevä ääni sekä Tuomaksen elektroniikka.

Globaalia musiikkia Sibelius-akatemiassa opiskeleva Länsman tunnetaan kovassa nosteessa olevasta Vildá-yhtyeestään. Vildá keikkailee ahkerasti maailman festivaalilavoilla.

Meren yllä hiljaa yössä – tangokonsertti

Musiikkia ja tanssia yhdistävällä performanssillaan juhlatunnelmaa kohottavat myös tanssija Marjo Selin ja harmonikkataiteilija Tatu Kantomaa, jotka sukeltavat tangon ytimeen. Tulisen tangon siivittämät tunteet värjäävät Liljan kukan punaisilla lehdillä, argentiinalaista sävelmaailmaa unohtamatta.

 

Naamiot tunteiden tulkkina –hahmoesitys

Johanna Oksasen suunnittelemat ja valmistamat naamiohahmot on työstetty pellavasta osana hänen taiteellista väitöksenjälkeistä tutkimustaan. Osa naamioista on tehty stereotypioiksi erilaisista ihmishahmoista, kolme tunnenaamiota puolestaan visualisoivat surua, vihaa ja pelkoa.

Naamiot ovat mukana Arctic Fashion Show:n näyttämöllä sunnuntaina 28.3. Yhteistyökumppaneina ovat Outi Kallas/Tanssiteatteri Solu ja Kimmo Tähtivirta/naamioiden ohjaaja, teatteripedagogi.