Maahisten Muraali

 Maahisten  Muraali, virtuaalinen kuvataidenäyttely videoseinällä 16.–22.3.2020

Kuvataideyhdistys Maahiset Ry järjestää Rovaniemen Arktista vimmaa kultuuriohjelmassa jäsentensä digitaalisesti toteuttamia julkisivumuraaleja eri kohteisiin. Niiden lisäksi katsoja voi kokeilla älypuhelimen AR-sovelluksella laajennetun todellisuuden toimivuutta kaupungintalon kahdella seinustalla.

Näyttely liittyy samaan aikaan järjestettävän Arctic Design Week  -kulttuuriohjelmaan.

Mikä Maahiset?

Kuvataideyhdistys Maahiset Ry on toiminut Rovaniemellä ja sen ympäristössä jo nelisenkymmentä vuotta. Yhdistys perustettiin vuonna 1978 innokkaiden taiteenharrastajien toimesta, ja sille valittiin nimeksi Maahiset, sillä se kuvasi osuvasti jäsenten nousemista maan alta. Nykyään Maahiset on aktiivinen toimija Rovaniemen alueen kuvataide kentässä, ja pitää aktiivisesti näyttelyitä ja kursseja sekä järjestää taidematkoja. Yhdistykseen kuuluu yli 70 jäsentä, joiden käyttämien taiteen tekniikoiden repertuaari on hyvin laaja. Mukana on muun muassa öljy-, akryyli-, akvarelli- ja pastellimaalareita, valokuvaajia, grafiikan, keramiikan, veistotaiteen ja ruiskumaalauksen harrastajia, videotaiteilijoita ja monia muitakin niin perinteisten kuin uusien ja soveltavien tekniikoiden taitajia. Maahisten jäsenillä on ammatillista taustaa myös muulta kuin taiteen alalta, mikä näkyy luovina ja innovatiivisina taiteen tekemisen tapoina ja tuo myös uusia virikkeitä yhdistyksen toimintaan.

Muraalit   ja laajennettu todellisuus AR 

Maahisten Muraali näyttelyssä  hyödynnetään iltaisin kaupungintalon seinään  Kanavan hallinnoimia heijastettavia videoita.  Esityksessä on tuotu esiin muraali-kurssilla valmistuneita ehdotuksia kiinteistöjen komistukseksi.

Kaupungintalon pääsisäänkäyntiin tulee Ar-applikaatiolla katsottavissa oleva  kooste Rovaniemen kaupungin johtajista 60 vuoden ajalta tähän päivään asti. Sisäpihalla on katsottavissa erilaisia kaunistuksia Aallon hienoon julkisivuun. Ar tekniikka kehittyy vauhdilla ja tulee markkinoilletulevien älylasien myötä helpoksi käyttää.

Virtuaalisessa näyttelyssä digimuuraaleja esittävät : Eino Haarala, Pertti Huhtala, Erkki Kaila, Henna Peltoperä ja Niilo Taipale

 

Päivämäärä

16. 3. 2020 - 22. 3. 2020

Hinta

0,00

Järjestäjä

Kuvataideyhdistys Maahiset ry
QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ARCTIC DESIGN WEEK / BUSINESS ROVANIEMI
Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi, Finland
info@arcticdesignweek.fi
+358 40 135 0361

Design by Seven-1