Lapin yliopiston näyttelyiden avajaiset

Näyttelyavajaiset Lapin yliopistolla taiteiden tiedekunnan tiloissa maanantaina 16.3.2020, klo 18:00. Avajaispuheen tilaisuudessa pitää TTK dekaani Satu Miettinen.

Pluskoon Muotinäytös 16.3. klo 18 Lapin Yliopistolla

Arctic Desing weekin alussa nähdään erityislaatuinen harvinaisuus: Pluskoon Muotinäytös. Muotinäytöksen tuottaa Kate Suopajärvi Mallitoimisto Matinélta. Näytöksessä nähdään Suopajärven oma pluskoon naistenvaatemallisto sekä yhteistyökumppaneiden ajankohtaista muotia. Lavalla nähdään aloittelevia sekä kokeneita pluskoon (44-60) malleja ympäri Suomea.

Kenellä on oikeus näkyä? kysyy taiteilija, Lapin Yliopiston vaatetussuunnittelun opiskelija ja pluskoon malli Kate Suopajärvi alias Arctic Cherry. Suopajärvi haluaa haastaa vallitsevat kauneusihanteet ja mallimaailman tiukat kriteerit. ”Kun ihmiskehojen kuvasto moninaistuu muotinäytöksissä ja mainoksissa, myös asennemuutos on mahdollinen”, pohtii Suopajärvi. Tämä onkin syy, miksi hän itse on lähtenyt mallin työhön, vaikka ei sovi muottiin. Arctic Cherryn motto: ”Monimuotoisen kauneuden puolesta”, tarkoittaa, että jokainen on kaunis ja arvokas sellaisena kuin on, ja kaiken kokoisilla ja näköisillä on oikeus näkyä. Lihavuuden stigma on valtava, pysyvä ja myös rakenteissa ja joskus vaikeasti havaittavissa. Avainpaikalla pluskokoisten syrjimisen vähentämisessä ovat muodinsuunnittelijat sekä markkinoijat, mutta jokainen omalla paikallaan voi tarkistaa asenteensa isompia ihmisiä kohtaan ja aloittaa muutoksen yksi ajatus kerrallaan.

Muotinäytös avaa Suopajärven näyttelyn See Me- Kenellä on oikeus näkyä?- Plusmuodin maailma pluskoon mallin näkökulmasta. Näyttely Galleria Hämärässä 17.3-.2.4.2020

Pluskoon Muotinäytös Lapin Yliopiston Taiteiden Tiedekunnassa Maanantaina 16.3. klo 18 Tilaisuuteen vapaa pääsy, istumapaikkoja rajallisesti.

 

Päivämäärä

16. 3. 2020

Aika

18:00

Hinta

0,00

Paikka

Lapin yliopisto
Lapin yliopisto, taiteiden tiedekunta, Esko ja Asko sali (F1011), F-talo

Sää

Selkeää
-0 °C
Tuuli: 20KPH
Kosteus: 1%
Näkyvyys: 16Km
QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ARCTIC DESIGN WEEK / BUSINESS ROVANIEMI
Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi, Finland
info@arcticdesignweek.fi
+358 40 135 0361

Design by Seven-1