Pastellia ja Puuveistoksia

Pastellia ja Puuveistoksia
Kaarina Koivumaan ja Jouni Tuuliaisen näyttely

Bar & Cafe Red Dog 01.–31.3.2020

Kuvataideyhdistys Maahiset Ry järjestää Ounasrinteellä , sijaitsevassa Bar & Cafe Red Dog ravintolassa taidenäyttelyn jossa on esillä Kaarina Koivumaan pastellitöitä ja Jouni Tuuliaisen puuveistoksia. Näyttely liittyy samaan aikaan järjestettävän Arctic Design Week -muotoiluviikkojen Arktista Vimmaa -kulttuuriohjelmaan.

Kuva: Kaarina Koivumaa

Mikä Maahiset?
Kuvataideyhdistys Maahiset Ry on toiminut Rovaniemellä ja sen ympäristössä jo nelisenkymmentä vuotta. Yhdistys perustettiin vuonna 1978 innokkaiden taiteenharrastajien toimesta, ja sille valittiin nimeksi Maahiset, sillä se kuvasi osuvasti jäsenten nousemista maan alta. Nykyään Maahiset on aktiivinen toimija Rovaniemen alueen kuvataide kentässä, ja pitää aktiivisesti näyttelyitä ja kursseja sekä järjestää taidematkoja. Yhdistykseen kuuluu noin 70 jäsentä, joiden käyttämien taiteen tekniikoiden repertuaari on hyvin laaja. Mukana on muun muassa öljy-, akryyli-, akvarelli- ja pastellimaalareita, valokuvaajia, grafiikan, keramiikan, veistotaiteen ja ruiskumaalauksen harrastajia, videotaiteilijoita ja monia muitakin niin perinteisten kuin uusien ja soveltavien tekniikoiden taitajia. Maahisten jäsenillä on ammatillista taustaa myös muulta kuin taiteen alalta, mikä näkyy luovina ja innovatiivisina taiteen tekemisen tapoina ja tuo myös uusia virikkeitä yhdistyksen toimintaan.

Kaarina Koivumaa
Olen maalannut koko ikäni. Välineet ovat vaihtuneet, mutta maalaaminen on pysynyt minun keinonani piristää arkea. Pastelliliiduilla olen työskennellyt 2009- vuodesta lähtien. Luonto on minulle tärkeä asia ja sieltä löydän innoitukseni.

Jouni Tuuliainen
Olen tehnyt puuveistoksia muutaman vuoden. Työvälineinä käytän sähkösahaa ym. viimeistelyvälineitä. 1990-luvulla tein vuolukiviveistoksia ja kivikoruja. Innostukseni saan luontoretkiltä. Veistän enimmäkseen Lapin luonnon eläimiä.

Maahisten näyttelyssä hyödynnetään ravintolan tiloja ja joskus tuntuu että veistokset istuvat samassa pöydässä.
Arctic Design Week -tapahtuman teemana on tänä vuonna ReCreate, kun taas Maahisten oma teema toiminta vuodelle 2020 on kierrätys. Näyttelyssä nähdäänkin arktisesta ympäristöstä innoituksensa saaneita kestävällä ja vastuullisella tavalla tehtyjä teoksia, jotka ponnistavat vanhasta uutta luoden. Näyttelyssä on teoksia, joissa on muun muassa käytetty erilaisia ekologisia materiaaleja, kuten puuta.

Ravintolan auki ark 10-22, pe-la 10-24,su 10-18.

Päivämäärä

1. 3. 2020 - 31. 3. 2020

Aika

ma-to 10-22, pe-la 10-24, su 10-18
10:00 - 22:00

Hinta

0,00€

Paikka

Cafe Bar Red Dog
Bar & Cafe Red Dog, Saaruantie, Rovaniemi, Suomi
Kategoriat

Järjestäjä

Kuvataideyhdistys Maahiset ry

Sää

Enimmäkseen pilvistä
-12 °C
Tuuli: 7KPH
Kosteus: 1%
Näkyvyys: 0Km
QR-koodi

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ARCTIC DESIGN WEEK / BUSINESS ROVANIEMI
Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi, Finland
info@arcticdesignweek.fi
+358 40 135 0361

Design by Seven-1