Vastuullisuus KESKIÖSSÄ

Arctic Design Week ja Arctic Owl -tunturipöllö

 

Arktisen alueen vastuullinen kehittäminen muotoilun avulla

Olemme huolissamme arktisesta alueesta. Globaalisti.
Haluamme auttaa arktista aluetta menestymään, siksi haluamme edistää kestävää kehitystä ja eettisesti toteutettua arktista muotoilua.

Uhanalainen tunturipöllö, Arctic Owl, on osa haavoittuvaa arktisen herkkää ekosysteemiä. Tämä kaunis vaelluslintu on Arctic Design Weekin, maailman pohjoisimman muotoilutapahtuman tunnus. Se kertoo vastuullisesta, käytännöllisyyttä arvostavasta arktisesta muotoilusta.

Voit tutustua arktiseen tunturipöllöön täältä:

Vastuullisuus ohjaa toteutusta

Vastuullisuus ei ole ainoastaan ympäristökysymys vaan se on osa myös yritys-, työntekijä- ja yhteisövastuullisuutta.

Arctic Design Week valitsee yhteistyökumppaneiksi toimijoita, joille vastuullisuus on toiminnan lähtökohta. Synnytämme keskustelua muotoilusta ja sen vastuullisuudesta vuosittain vaihtuvilla viikon teemoilla. Seminaareissa olemme luopuneet paperisista aineistoista ja puhujalahjoista. Arctic Design Week mainosmateriaali uusiokäytetään tuottamalla niistä kaupungin omat liikelahjat.

Kuluttajavalinnat

Viikon aikana vastuullisuus näkyy monipuolisesti myös eri tapahtumissa, joissa esittelemme kuluttajille mm. ympäristöystävällisiä ja vastuullisia tuotteita ja palveluja. Arctic Design Weekin yhteistyöravintolat panostavat paikallisuuteen, lähiruokaan sekä ympäristöystävällisiin valintoihin.

Paikalliset yhteisöt

Arctic Design Week tarjoaa paikallisille harrastus- ja järjestötoimijoille matalan kynnyksen osallistumismahdollisuuden tapahtumaviikkoon. Esittelemme luovien alojen harrastusmahdollisuuksia sekä yritystoimintaa.

Rovaniemi – kiertotalouden edelläkävijäkaupunki

Rovaniemi haluaa kehittyä arktiseksi kärkiosaajaksi ja esimerkkikaupungiksi kiertotalouden osalta. Kiertotaloudella tavoitellaan taloutta, jossa kerran synnytetty tuote tai arvo olisi mahdollista hyödyntää hallitusti useaan kertaan. Kiertotalouden avulla mahdollistetaan myös uudenlainen liiketoiminta.

 

ARCTIC DESIGN WEEK / BUSINESS ROVANIEMI
Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi, Finland
info@arcticdesignweek.fi
+358 40 135 0361