Paikalliset ravintolat KÖÖKKI makufestivaaleilla keväällä 2021:

Tulemme esittelemään kaikki ravintolat heidän tarjoomineen lähiaikoina.

1. Cafe & Bar 21, Rovakatu 21
cafebar21.fi

2. Taqueria Yuca, Rovakatu 21
yuca.fi

3. Gustav Kitchen & Bar, Koskikatu 12
gustavkitchenbar.fi

4. Ravintola Koti, Valtakatu 21
hostelcafekoti.fi

5. Korundi Kitchen & Cafe, Lapinkävijäntie 4
korundikitchencafe.fi

6. Choco Deli, Kauppakeskus Rinteenkulma
chocodeli.fi

7. Cafe Rovaniemi, Rovakatu 26
caferovaniemi.net

8. Restaurant Nabo, Valtakatu 21
restaurantnabo.fi

Tunnistat tästä merkistä
mukana olijat

KÖÖKKI on osa paikallisen osaamisen festivaalia

Muotoiluviikko yhdistää arktista osaamista myös makujen maailmassa ja eettisten pohjoisten raaka-aineiden ja palvelun parissa.

KÖÖKKI Arktisen makufestivaalin tavoitteena on paikallinen omaleimainen ja vastuullinen ravintolakulttuuri ja se on luotu pysyväksi osaksi viikkoa, jossa yritykset luovat yhdessä elämyksiä ja uutta ruokadesignia.  Haluamme nostaa esille eettisesti ja ekologisesti toimivaa ravintolakulttuuria ja tuoda sitä tunnetuksi matkailijoille ja paikallisille.

”On huippua, että paikalliset makuelämykset nostetaan ADW näyteikkunaan. On myös hyvä, että asiakkaiden arvostama eettisyys on kärkiteema. Haluamme panostaa vastuullisuuteen entistä suunnitelmallisemmin.”, sanoo suklaamestari Jouko Rajanen Choco Delistä.

Köökki Instagramissa

Choco Deli

 

Choco Deli on suklaaseen erikoistunut kahvila-konditoria. Suhtaudumme suklaaseen kuin artesaanit – intohimolla, ylpeydellä ja lappilaisella rohkeudella. Rakastamme ajatusta, että saamme olla mukana luomassa ihmisille mieleenpainuvia hetkiä, tarinoita joilla on merkitystä. Konvehtirasia häävuoteen yöpöydällä, syntymäpäivän kruunaava kakku, suklaalähetys ystävälle, arjen katkaiseva kahvihetki. Tarina voi olla elämän käännekohta tai pieni ilo ajan virrassa. Emme koskaan kyllästy kuulemaan ihmisiltä niistä.

Arctic Design Weekin erikoisuus: ADW Lakritsa-lemoncurd leivos (mantelikeksipohja, lakritsamoussea, lemoncurdia, suklaamaalilla maalattu), 5,20€

Pöytävaraukset:
Kahvila: +358 400 737 900

 

Gustav Kitchen & Bar

Herra Gustav on lempeä isoisä, jonka parta kutittaa halatessa. Hän ei koskaan kieltäydy onkireissusta lastenlastensa kanssa tai kiellä ottamasta vielä yhtä lettua. Gustavin kulkurisielu paloi jo silloin, kun matkustelu ei ollut vielä niin muodikasta. Hänen lukuisilta reissuiltaan ovat peräisin ehtymättömät tarinat sekä matka-arkullinen reseptejä. Nykyään Gustavin maankiertäjän uteliaisuus on jo hienovaraisempaa. Hyvä juoma, maukas ruoka ja rakkaat ihmiset ovat Gustaville ensiarvoisen tärkeitä. Siksi hän ei säästele vaivojaan tai keittiölaulujaan valmistaessaan ystävilleen herkkuja, joita vain tinkimättömällä vuosikymmenten kokemuksella voi loihtia.

Pöytävaraukset:
info@gustavkitchenbar.fi 
+358 (0) 400 – 421 244

 

Korundi Kitchen & Café

 

Kulttuuritalo Korundi ruokkii mielen lisäksi myös kehoa: Korundi Kitchen & Café on uusi raikas lounasravintola, taidekahvila ja kohtaamispaikka Rovaniemen keskustassa, historiaa henkivässä vanhassa postiautovarikossa.

Runsaassa lounasbuffetissamme sulautuvat yhteen pohjoiset raaka-aineet ja lämpimät mausteet maailmalta. Makujen mosaiikki tarjoaa värikkäitä vaihtoehtoja kaikille sopraanosta bassoon. Kiireetön ilmapiiri ja mutkaton palvelumme tekevät lounashetkestäsi luovan tauon. Laita myös sometilimme seurantaan @korundikitchencafe.

Nähdään Korundissa!

Pöytävaraukset:
+358-50-378 7761
myynti@korundi.fi

 

Restaurant Nabo, Nordic cousine

 

Restaurant Nabo on pieni, mutkaton kortteliravintola osoitteessa Valtakatu 21. Meille tärkeää on paikallisuus, sesonkiluonteisuus ja vastuullisuus, unohtamatta lämmintä vieraanvaraisuutta. Köökki-makufestarissa olemme mukana annoksella joka kunnioittaa suomalaisia juureksia, ”Tattileipää, säilöttyjä juureksia, paahdettua valkosipulia ja setsuaninpippuria”, sekä drinkillä jossa maistuu omena ja timjami. 

Nabon porukkaa yhdistää intohimo ruokaan ja pohjoisen ravintolakulttuurin kehittämiseen sekä kunnioitus luontoa, puhtaita raaka-aineita ja makuja kohtaan. Ravintolassa kaikki on suunniteltu ja tehty alusta asti itse ruokalistoista juomiin ja sisustukseen. Tervetuloa viihtymään ja nauttimaan yhdessä meidän kanssa.

Pöytävaraukset:
020 730 4720
info@restaurantnabo.fi

 

Ravintola Nili 

Nili on yksi Rovaniemen ja koko Lapin tunnetuimmista ravintoloista. Olemme jo viidentoista vuoden ajan hemmotelleet  niin paikallisten kuin matkailijoidenkin makunystyröitä. Olemme rehellisesti aito Lappilainen ravintola. Köökkiin keittiömme on loihtinut klassikkoannoksemme Poroa kahdella tapaa uuteen keväiseen loistoon: Hapanruukiilla paneroitua poron ulkofileetä, yön yli haudutettua ylikypsää etuselkää, nokkosperunaa ja tummaa vadelmakastiketta. Lämpimästi tervetuloa vieraaksemme myös Arctic Design Weekillä.

Pöytävaraukset:
restaurant@nili.fi 
+358 (0) 400 – 369 669

 

Cafe Rovaniemi

 

Tervetuloa Cafe Rovaniemeen Rovakatu 26:een. Olemme yrittäjävetoinen Artesaani-Lounaskahvila joka liputtaa vahvasti käsillä tekemisen sekä suomalaisten makujen ja raaka-aineiden puolesta.

Köökkiviikon spesiaalina meillä on vegaaninen ADW-Tofu, johon makunsa antavat ”snow white” farmimme itse kasvatetut savustetut yrtit, lähivaaroilta ja -aavoilta kerätyt sienet sekä marjat.

Läheppä meidän kanssamme makumatkalle lappilaiseen sielunmaisemaan.

 

Pöytävaraukset:
+358 45 116 2829
caferovaniemi@gmail.com

 

Lapland Hotels Sky Ounasvaara

Lapland Hotels Sky Ounasvaara on taivaallinen paikka kulttuuria, kulinarismia ja lappilaista luontoa lomaltaan hakevalle. Näköalaravintolan maisemat, kansainväliset makuelämykset ja lähiruoasta loihditut lapinherkut kuuluvat ravintolamme huippuhetkiin. Sky Kitchen & View on jo vuosia kuulunut Suomen parhaimpiin ravintoloihin.

Pöytävaraukset:
kitchensky@laplandhotels.com
+358 (0) 16 323 400

 

Paikallisen ruuan ystävälle

Rovaniemen koko ravintola- ja kahvilatarjonnan löytää parhaiten Visit Rovaniemen matkailusivustolta.