Paikalliset ravintolat KÖÖKKI makufestivaaleilla keväällä 2022:

1. Cafe & Bar 21, Rovakatu 21
cafebar21.fi

2. Taqueria Yuca, Rovakatu 21
yuca.fi

3. Gustav Kitchen & Bar, Koskikatu 12
gustavkitchenbar.fi

4. Cafe Koti, Valtakatu 21
hostelcafekoti.fi

5. Korundi Kitchen & Cafe, Lapinkävijäntie 4
korundikitchencafe.fi

6. Choco Deli, Kauppakeskus Rinteenkulma
chocodeli.fi

7. Café&Bar Zoomit, Koskikatu 14
Café&bar Zoomit

8. Restaurant Nabo, Valtakatu 21
restaurantnabo.fi

Tunnistat tästä merkistä
mukana olijat

KÖÖKKI on osa paikallisen osaamisen festivaalia

Muotoiluviikko yhdistää arktista osaamista myös makujen maailmassa ja eettisten pohjoisten raaka-aineiden ja palvelun parissa.

KÖÖKKI Arktisen makufestivaalin tavoitteena on paikallinen omaleimainen ja vastuullinen ravintolakulttuuri ja se on luotu pysyväksi osaksi viikkoa, jossa yritykset luovat yhdessä elämyksiä ja uutta ruokadesignia.  Haluamme nostaa esille eettisesti ja ekologisesti toimivaa ravintolakulttuuria ja tuoda sitä tunnetuksi matkailijoille ja paikallisille.

”On huippua, että paikalliset makuelämykset nostetaan ADW näyteikkunaan. On myös hyvä, että asiakkaiden arvostama eettisyys on kärkiteema. Haluamme panostaa vastuullisuuteen entistä suunnitelmallisemmin.”, sanoo suklaamestari Jouko Rajanen Choco Delistä.

Köökki Instagramissa

Arktikum Café

 

 

Uudistuneessa Arktikum Caféssa herkuttelet satokausien värikkäimmällä annilla ja nautit raaka-aineidensa näköistä ruokaa! Pohjoinen ruoka tekee hyvää, ja niin teemme mekin minimoimalla ruokahävikkimme. Satokausien lounasbuffet ma-pe klo 10.30-14.00.

Ylijäämäbanaaneista valmistettu makea tavaramerkkileipämme vie kielen ja ilmastonmuutoksen mennessään. Sannin leipoma banaanileipä on vegaaninen, gluteeniton ja sokeriton, mutta ei mauton! Käytämme banaanileivän valmistukseen paikallisen K-Citymarketin ylijäämäbanaaneja. Kahvila avoinna ma klo 10.30-14.00, ti-pe klo 10.30-16.00, la klo 12-16.

”Suomessa menee hävikkiin vuodessa noin 460 miljoonaa kiloa ruokaa. Toivon, että voimme vaikuttaa pohjoisen ihmisten asenteisiin muistuttamalla, mikä on hävikin vaikutus esimerkiksi ilmastonmuutokseen.” sanoo Arktikum Cafén uudistuneen lounaskonseptin luonut keittiöpäällikkö Sanni Tuisku.

Instagram: @arktikumcafe

www.arktikum.fi/cafe

 

Cafe & Bar 21

 

 

Cafe & Bar 21 avattiin 21.4.2012 ja sijaitsee Rovaniemen keskustassa osoitteessa Rovakatu 21, osoitteen ollessa myös alkuperä nimellemme.

Cafe & Bar 21 kuuluu samaan ravintolaperheeseen kuin Gustav Kitchen & Bar, joka valittiin Suomen 15. parhaaksi ravintolaksi vuonna 2021 sekä meksikolainen ravintola YUCA, joka on 21:n naapuriravintola, joka tarjoaa autenttisia makuja suoraan Meksikosta.

Cafe & Bar 21 tunnetaan parhaiten sen suolaisista sekä makeista vohveleista, itsetehdystä artesaanijäätelöstä, leivoksista sekä cocktaileista. Tervetuloa!

 

Café & Bar Zoomit

 

Meillä Café&Bar Zoomitissa pääset makumatkalle luontoon, jossa kohtaavat aidot pohjoisen maut, tunteet sekä ihmiset!

Urbaani kaupunkiympäristö ja puhdas luonto yhdistyvät Rovaniemellä, kun tarjoilemme uudistetulla listallamme aitoja pohjoisen makuja trendikkäällä otteella. Yhdistelemme paikallisia ja laadukkaita raaka-aineita, muodostaen jopa yllättäviä makukokonaisuuksia.

Tuomme lautaselle monille jo ennestään tuttuja makuja kuten lohi ja poro, mutta haluamme nostaa esille myös muita suomalaisen keittiön helmiä kuten hauki ja hirvi.

Meillä Zoomitissa voit todella tuntea Rovaniemen sydämen sykkeen!

 

Cafe Koti

 

Vaihtuva valikoima paikanpäällä tehtyjä makeita leivonnaisia kuten kakkuja sekä kuppikakkuja. Kattava valikoima erikoiskahveja, haudutettuja teemakuja ja muita kuumia ja kylmiä juomia. Cafe Koti toivottaa sinut tervetulleeksi Kotiin!

 

Choco Deli

 

Choco Deli on suklaaseen erikoistunut kahvila-konditoria. Suhtaudumme suklaaseen kuin artesaanit – intohimolla, ylpeydellä ja lappilaisella rohkeudella. Rakastamme ajatusta, että saamme olla mukana luomassa ihmisille mieleenpainuvia hetkiä, tarinoita joilla on merkitystä. Konvehtirasia häävuoteen yöpöydällä, syntymäpäivän kruunaava kakku, suklaalähetys ystävälle, arjen katkaiseva kahvihetki. Tarina voi olla elämän käännekohta tai pieni ilo ajan virrassa. Emme koskaan kyllästy kuulemaan ihmisiltä niistä.

Arctic Design Weekin erikoisuus: ADW Lakritsa-lemoncurd leivos (mantelikeksipohja, lakritsamoussea, lemoncurdia, suklaamaalilla maalattu), 5,20€

Pöytävaraukset:
Kahvila: +358 400 737 900

 

Gustav Kitchen & Bar

Herra Gustav on lempeä isoisä, jonka parta kutittaa halatessa. Hän ei koskaan kieltäydy onkireissusta lastenlastensa kanssa tai kiellä ottamasta vielä yhtä lettua. Gustavin kulkurisielu paloi jo silloin, kun matkustelu ei ollut vielä niin muodikasta. Hänen lukuisilta reissuiltaan ovat peräisin ehtymättömät tarinat sekä matka-arkullinen reseptejä. Nykyään Gustavin maankiertäjän uteliaisuus on jo hienovaraisempaa. Hyvä juoma, maukas ruoka ja rakkaat ihmiset ovat Gustaville ensiarvoisen tärkeitä. Siksi hän ei säästele vaivojaan tai keittiölaulujaan valmistaessaan ystävilleen herkkuja, joita vain tinkimättömällä vuosikymmenten kokemuksella voi loihtia.

Pöytävaraukset:
info@gustavkitchenbar.fi 
+358 (0) 400 – 421 244

 

Korundi Kitchen & Café

 

Kulttuuritalo Korundi ruokkii mielen lisäksi myös kehoa! Korundi Kitchen & Cafén runsaassa lounasbuffetissa sulautuvat yhteen pohjoiset raaka-aineet ja lämpimät mausteet maailmalta. Makujen mosaiikki tarjoaa värikkäitä vaihtoehtoja kaikille, sillä joukossa on paljon vegaani- ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Kulttuuritalon inspiroiva ilmapiiri ja mutkaton palvelumme tekevät lounashetkestäsi luovan tauon. Lounas ma-pe klo 10.30-14.00.

Taidekahvilamme tarjonnasta löytyy suolaista ja makeaa jokaiselle makupaletille. Juuri sinulle valmistettu kahvi on baristamme signeeraama. Kahvila avoinna ma klo 10.30-14.00, ti-pe klo 10.30-16.00

Pöytävaraukset:
+358-50-378 7761
myynti@korundi.fi

 

Restaurant Nabo, Nordic cousine

 

Restaurant Nabo on pieni, mutkaton kortteliravintola osoitteessa Valtakatu 21. Meille tärkeää on paikallisuus, sesonkiluonteisuus ja vastuullisuus – unohtamatta lämmintä vieraanvaraisuutta.

Nabon porukkaa yhdistää intohimo ruokaan ja pohjoisen ravintolakulttuurin kehittämiseen sekä kunnioitus luontoa, puhtaita raaka-aineita ja makuja kohtaan. Tarjoamme menumme aina kokonaisuuksina. Fauna menu arvostaa lähituottajiemme raaka-aineita ja kauden parhaita kasviksia. Flora menu on täysin vegaaninen kunnianosoitus pohjolalle. Nabo menussa pääset herkuttelemaan seitsemän ruokalajin upealla kokonaisuudella.

Tervetuloa viihtymään ja nauttimaan yhdessä meidän kanssa!

Pöytävaraukset:
020 730 4720
info@restaurantnabo.fi

 

Rovaniemen teatteri

 

Rovaniemen Teatterin ravintolaan katetaan Arctic Design Weekillä ainutlaatuinen ja runsas Teatterin juustopöytä. Teatterin juustopöydän antimista löytyy jokaiselle juustoherkuttelijalle tuttuja makuja sekä suussasulavia erikoisuuksia. Juustojen lisäksi pöydästä löytyy mm. pientä suolaista syötävää, hilloja, pähkinöitä ja marjoja. Juustojen kaveriksi suosittelemme juomapakettia, johon ravintolapäällikkömme Kimmo on valinnut juustoille sopivat juomat, jotka vievät juustojen maut uudelle tasolle.

Hinnat: juustopöytä 18 €, juustopöytä juomapaketilla 25 €.

 

Taqueria Yuca

 

Taqueria Yuca kuuluu samaan ravintolaperheeseen kuin Cafe & Bar 21 ja Gustav Kitchen & Bar. Taqueria tarkoittaa meksikolaista ravintolaa, joka on erikoistunut käsintehtyihin tacoihin sekä muihin autenttisiin meksikolaisiin ruoka-annoksiin. Sana ”Yuca” tulee Yucatanin niemimaasta, josta on haettu inspiraatiota ruokaan, juomaan sekä sisustukseen.

”Vierailimme vuonna 2017 Meksikon Tulumissa, jossa tutustuimme tähän ihanaan pariskuntaan Fernandoon ja Fernandaan (kyllä, nämä ovat heidän nimensä). He työskentelivät paikallisessa ravintolassa keittiömestarina ja baarimestarina. Muutaman tequilan jälkeen saimme hullun idean ja kidnappasimme heidät Rovaniemelle auttamaan meitä uuden ravintolan avauksessa! Niin ruoassa kuin juomissa maistuu edelleen heidän tuomansa oppi aidoista meksikolaisista mauista, joka on yksi iso syy, miksi Yuca on niin rakastettu ravintola.” -Juha & Elisa

 

Paikallisen ruuan ystävälle

Rovaniemen koko ravintola- ja kahvilatarjonnan löytää parhaiten Visit Rovaniemen matkailusivustolta.