Arktista Vimmaa

Laadukkaita pohjoisen kulttuurielämyksiä

ARKTISTA VIMMAA ON ARCTIC DESIGN WEEKIN KULTTUURIOHJELMISTO

Arctic Design Week on entistä vahvemmin myös kulttuurifestivaali.

Muotoiluviikko yhdistää arktista osaamista kulttuuritoimijoiden kanssa siten, että viikon aikana kaupunkilaiset ja matkailijat pääsevät kokemaan paikallisia kulttuurielämyksiä. 

Arktista Vimmaa edustaa kattonimenä kattavasti eri kulttuurimuodot: elävää kuvaa, käsityötä ja kuvataidetta, kirjallisuutta, tanssia ja musiikkia, teatteria ja muu esittävä taide. 

Arktista Vimmaa kutsuu kaupunkilaisia ja matkailijoita läheltä ja kaukaa nauttimaan kulttuurielämyksiä Arctic Design Weekillä. Taide ja kulttuuri sen elävimmässä muodossaan on luotu pysyväksi osaksi muotoiluviikkoa, sillä haluamme tehdä tunnetuksi pohjoisen luonnekasta kulttuuria.

KULTTUURIFESTIVAALI HUIPENTUU MUOTOILUVIIKON PÄÄTÖSJUHLAAN
SUNNUNTAINA 22.3.2020.

Arctic Festival kuuluu kaikille!

Vuoden 2020 Arctic Design Week huipentuu Arctic Festival -päätösjuhlaan sunnuntai-iltana Lordin aukiolla. Sen kruunaa arktinen, kaikille suunnattu koko perheen muotinäytös, Arctic Fashion Show. Visuaalinen ja arktinen elämys viihdyttää ja ihastuttaa. Muotinäytöksen organisoi Fashion Model Agencyn toimitusjohtaja Merja Kupiainen- Groundstroem.

“Arctic Fashion Show on visuaalinen, useita teatraalisiakin osuuksia sisältävä koko perheen muotinäytös, jossa on esillä mallistoja niin aikuisille kuin perheen pienimmille. – Luvassa on muutakin kuin pelkkää kävelyä catwalkilla!”

  

Arktista Vimma toimii muotoiluviikon aikana maanantaista sunnuntaihin eri puolilla Rovaniemeä. Ohjelmaa kannattaa tarkkailla viikon aikana sillä pieniäkin Arktista Vimmaa -performansseja voi löytyä eri ohjelmien sisällä mm. muotoilufoorumeilla.

Elokuvia

Arctic Design Weekillä on monipuolisesti pitkiä ja lyhytelokuvia, joita on kuvattu pohjoisessa. Mukana myös arktisten alkuperäiskansojen lyhytelokuvia sekä Valveen Elokuvakoulun lyhytelokuvia. Ohjelma julkistetaan myöhemmin.

 

Näyttelyitä ja taidetta

Taide sen monissa muodoissa näkyy muun muassa Arctic Design Weekillä taidenäytteyinä monissa kulttuurikohteissa sekä kauppakeskuksissä. Näyttelyt ovat omassa listauksessaan pitkinä tapahtumina ohjelmiston alapuolella.

Kuva: Lapin Yliopiston taiteiden tiedekunta

 

Musiikkia

Musiikki on osa juhlahumua sillä Arctic Design Weekillä monissa tapahtumissa tunnelmaa nostattaa paikallinen ja kansainvälinen musiikki.

 

Tanssia 

Arktista Vimmaa on myös tanssin juhlaa ja osallistujia kehotetaan nauttimaan kulttuurista koko keholla ja mielellä.

 

Teatteria ja performansseja

Elävää taidetta ja elämyksiä kulttuuriviikolla tarjoaa muun muassa Rovaniemen teatteri, jonka kevätnäytöksiä on muotoiluviikon aikana.

 

Kirjallisuutta

 

Runoutta, novelleja ja tarinoita on tarjolla Arctic Design Weekillä Rovaniemen Kaupungin Kirjaston kanssa. Kerronnallinen tarinakulttuuri sanallisessa muodossa on osa arktista aluetta ja korostuu pohjoisessa designissa sekä palveluissa.

 

Paikallisen kulttuurin ystävälle

Rovaniemen koko vuoden kulttuuritarjonnan löytää parhaiten Visit Rovaniemen matkailusivustolta.

ARCTIC DESIGN WEEK / BUSINESS ROVANIEMI
Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi, Finland
info@arcticdesignweek.fi
+358 40 135 0361

Design by Seven-1