Arktista Vimmaa

Laadukkaita pohjoisen kulttuurielämyksiä

Taide

Musiikki ja tanssi

Elokuvat ja teatteri

Kirjallisuus

Työpajat

Luonto

ARKTISTA VIMMAA ON ARCTIC DESIGN WEEKIN FESTIVAALIOHJELMISTO

Arctic Design Week on entistä vahvemmin myös kaupunkifestivaali

Muotoiluviikko yhdistää arktista osaamista kulttuuritoimijoiden kanssa siten, että viikon aikana kaupunkilaiset ja matkailijat pääsevät kokemaan paikallisia kulttuurielämyksiä. Arktista Vimmaa edustaa kattonimenä kattavasti eri kulttuurimuodot: elävää kuvaa, käsityötä ja kuvataidetta, kirjallisuutta, tanssia ja musiikkia, teatteria ja muu esittävä taide.

Arktista Vimmaa kutsuu kaupunkilaisia ja matkailijoita läheltä ja kaukaa nauttimaan kulttuuri- ja matkailuelämyksiä Arctic Design Weekillä. Taide ja kulttuuri sen elävimmässä muodossaan on luotu pysyväksi osaksi muotoiluviikkoa, sillä haluamme tehdä tunnetuksi pohjoisen luonnekasta kulttuuria ja elämyksiä.

HYVÄ KULTTUURITOIMIJA, ILMOITTAUDU ARKTISEEN KAUPUNKIFESTIVAALIIN ALLA OLEVASTA LINKISTÄ

Uusi ilme ja suurempana kuin koskaan

Arktista Vimma toimii muotoiluviikon aikana maanantaista sunnuntaihin eri puolilla Rovaniemeä. Ohjelmaa kannattaa tarkkailla viikon aikana sillä pieniäkin Arktista Vimmaa -performansseja voi löytyä eri ohjelmien sisällä mm. muotoilufoorumeilla.

Arctic Festival kuuluu kaikille!

Vuoden 2022 Arctic Design Week huipentuu Arctic Festival -päätösjuhlaan sunnuntai-iltana Lordin aukiolla. Sen kruunaa arktinen, kaikille suunnattu koko perheen muotinäytös, Arctic Fashion Show. Visuaalinen ja arktinen elämys viihdyttää ja ihastuttaa. Muotinäytöksen organisoi Fashion Model Agencyn toimitusjohtaja Merja Kupiainen- Groundstroem.

“Arctic Fashion Show on visuaalinen, useita teatraalisiakin osuuksia sisältävä koko perheen muotinäytös, jossa on esillä mallistoja niin aikuisille kuin perheen pienimmille. – Luvassa on muutakin kuin pelkkää kävelyä catwalkilla!”

 

Kulttuurifestivaali huipentuu muotoiluviikon päätösjuhlaan Sunnuntaina 27.3.2022.

Kaikille Aisteille

Arktista Vimmaa on tarjolla monessa muodossa muotoiluviikon aikana!

Elokuvia

Arctic Design Weekillä on monipuolisesti pitkiä ja lyhytelokuvia, joita on kuvattu pohjoisessa. Mukana myös arktisten alkuperäiskansojen lyhytelokuvia sekä Valveen Elokuvakoulun lyhytelokuvia. Ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Kuva elokuvasta Amatöörit
Arctic Design Weekillä mukana kuukauden pohjoismainen elokuva.

 

Näyttelyitä ja taidetta

Taide sen monissa muodoissa näkyy muun muassa Arctic Design Weekillä taidenäytteyinä monissa kulttuurikohteissa sekä kauppakeskuksissä. Näyttelyt ovat omassa listauksessaan pitkinä tapahtumina ohjelmiston alapuolella.

 

 

Musiikkia

Musiikki on osa juhlahumua sillä Arctic Design Weekillä monissa tapahtumissa tunnelmaa nostattaa paikallinen ja kansainvälinen musiikki.

 

 

Tanssia 

Arktista Vimmaa on myös tanssin juhlaa ja osallistujia kehotetaan nauttimaan kulttuurista koko keholla ja mielellä.

 

 

Teatteria ja performansseja

Elävää taidetta ja elämyksiä kulttuuriviikolla tarjoaa muun muassa Rovaniemen teatteri, jonka kevätnäytöksiä on muotoiluviikon aikana.

Kuva on teatteriryhmä Aurore B:n vuoden 2014 esityksestä Vera. 

Kirjallisuutta

 

Runoutta, novelleja ja tarinoita on tarjolla Arctic Design Weekillä Rovaniemen Kaupungin Kirjaston kanssa. Kerronnallinen tarinakulttuuri sanallisessa muodossa on osa arktista aluetta ja korostuu pohjoisessa designissa sekä palveluissa.

Muotoiluviikolla mukana muun muassa sanaseura Rovaniemen pääkirjastolla.

 

Arktista Vimmaa kattaa monipuolisesti

eri kulttuurin alat

Pääväri ja kirjallisuus

Taide

Musiikki ja tanssi

Työpajat

Luonto

Elokuvat ja teatteri

Paikallisen kulttuurin ystävälle

Rovaniemen koko vuoden kulttuuritarjonnan löytää parhaiten Visit Rovaniemen matkailusivustolta.

Arctic Festivals & Fashion Show on koko muotoiluviikon päätösjuhla

Muodin, musiikin ja tanssin ilotulitus talvisella catwalkilla

Arctic Design Weekin (ADW) huipentaa kaikkien aikojen talvishow, jonka Rovaniemi haluaa tarjota niin asukkaille, matkalijoille kuin koko Suomen kansalle.

Talvishown pääsee kokemaan suorana live-lähetyksenä ADW nettisivuilta, Keikalla.fi alustalta, eri somekanavissa jne.  Elämyksellinen Arctic Fashion Show on uutuus tapahtuma, jollaista on odotettu ja toivottu maailman pohjoisimmalle muotoiluviikolle.

Pitkän linjan muoti- ja kauneusalan ammattilainen Kupiainen-Groundstroem on työskennellyt alalla jo neljä vuosikymmentä. Hän johtaa Suomen suurimpiin kuuluvaa mallitoimistoa ja -koulua, Fashion Model Agencya.

Rovaniemen kevättalviseen iltaan jalkautuu kokoonpano, jonka riveissä nähdään kansainvälisen mallitoimiston ammattilaisten lisäksi paikallisia ja lappilaisia kaunottaria, joita on etsitty mm, Rovaniemellä järjestetyssä casting-tilaisuudessa. Osalle malleista voi avautua mahdollisuuksia  myös kansainvälisille markkinoille. Fashion Model Agency edustaa Suomessa useita kansainvälisiä malli- ja kauneuskilpailuja. Haluatko mukaan mallimaailmaan? Ota yhteyttä nettisivujen kautta www.fashionmodel.fi

Erityisen paljon painoarvoa näytöksessä tulevat saamaan Pohjois-Suomen ja Lapin omat suunnittelijat, unohtamatta valtakunnallisia suunnittelijoita sekä erityisesti paikallisia muotialan yrittäjiä.

Lavalla nähdään muun muassa Arctic Queenin- mallistoa joka palkittiin vuonna 2020  Vuoden arktinen muotoiluintensiivinen yritys palkinnolla sekä tiivistä yhteistyötä on tehty Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa. Mallien yllä tullaan näkemään vaatetussuunnittelun koulutuksen opiskelijoiden suunnittelemia, uutta ajattelua viestiviä asukokonaisuuksia.  Yliopiston osaamista nähdään myös shown lumi- ja jäärakenteissa.

Arctic Festivals & Fashion Show
Su 28.3.2021 klo 20 alkaen, striimattuna live-lähetyksenä www.arcticdesignweek.fi 

Järjestäjä: Fashion Model Agency/ Business Rovaniemi

Arctic Festivals&Fashion Show su 28.3.2021 klo 20 alken live-striimattuna

ARCTIC FESTIVAL KUULUU KAIKILLE!

Vuoden 2021 Arctic Design Week huipentuu Arctic Festival -päätösjuhlaan sunnuntai-iltana. Sen kruunaa arktinen, kaikille suunnattu koko perheen muotinäytös ja musiikkiesitys, Arctic Fashion Show. Visuaalinen ja arktinen elämys viihdyttää ja ihastuttaa. Muotinäytöksen tuottaa Fashion Model Agency, juontajanaan Merja Kupiainen- Groundstroem.

Arctic Fashion Show on visuaalinen, useiden esiintyjien upea näytös:

SOKOS ROVANIEMI www.sokos.fi

PRISMA / ANTTI TAPANI www.prisma.fi

TOFFELI FINLAND www.toffeli.fi

ARCTIC QUEEN www.arcticqueen.fi

KATIJUU DESIGN www.katijuu.fi

KINOS DESIGN www.kinosdesign.com

KAIMA DESIGN www.kaimadesign.myshopify.com

VALOKUVAAJA TINA www.valokuvaajatina.com

DIGIJUULIA www.digijuulia.com

AIRAMO DESIGN www.airamo.fi

DAMASTIKORU www.damastikoru.fi

PAUSEKORUT www.pausekorut.fi

LUONIVA www.luoniva.fi

PAINE CLOTHING www.paineclothing.fi

LUMI- MARI OY www.lumimari.fi

PIRITA DESIGN www.pirita.fi

ORANSSI KARHU Instagram, Facebook, www.oranssikarhu.fi

TREDONNE www.tredonne.fi

POMARFIN www.pomar.fi

ARCTIC SNOW HOTEL www.arcticsnowhotel.fi

LAPIN YLIOPISTO www.ulapland.fi

TANSSITEATTERI STUDIO SOLU www.studiosolu.com

IRENE KANGASNIEMI & HORNWORK www.hornwork.fi

FASHION MODEL AGENCY www.fashionmodel.fi & www.nettimallikoulu.fi

 

 

Maailmanmusiikin eliittiä Rovaniemen illassa

Arctic Design Weekin päätösjuhlalle arvoisensa huipennuksen tuovat utsjokelaisen nuoren muusikon, Hildá Länsmanin ja Tuomas Norvion improvisaatioon perustuvat äänimaisemat. Niissä kohtaavat maailmanmusiikkiurallaan nopeasti kiitävän Hildán eteerinen, kuulas ja mystisesti örisevä ääni sekä Tuomaksen elektroniikka.

Globaalia musiikkia Sibelius-akatemiassa opiskeleva Länsman tunnetaan kovassa nosteessa olevasta Vildá-yhtyeestään. Vildá keikkailee ahkerasti maailman festivaalilavoilla.

Meren yllä hiljaa yössä – tangokonsertti

Musiikkia ja tanssia yhdistävällä performanssillaan juhlatunnelmaa kohottavat myös tanssija Marjo Selin ja harmonikkataiteilija Tatu Kantomaa, jotka sukeltavat tangon ytimeen. Tulisen tangon siivittämät tunteet värjäävät Liljan kukan punaisilla lehdillä, argentiinalaista sävelmaailmaa unohtamatta.

 

Naamiot tunteiden tulkkina –hahmoesitys

Johanna Oksasen suunnittelemat ja valmistamat naamiohahmot on työstetty pellavasta osana hänen taiteellista väitöksenjälkeistä tutkimustaan. Osa naamioista on tehty stereotypioiksi erilaisista ihmishahmoista, kolme tunnenaamiota puolestaan visualisoivat surua, vihaa ja pelkoa.

Naamiot ovat mukana Arctic Fashion Show:n näyttämöllä sunnuntaina 28.3. Yhteistyökumppaneina ovat Outi Kallas/Tanssiteatteri Solu ja Kimmo Tähtivirta/naamioiden ohjaaja, teatteripedagogi.