Arctic Design Weekin ohjelmaosiot

Design Market - Businessfoorumit - Kaupunkifestivaali

Better Future with Arctic Smartness

Elämme luonnon kanssa. Ei ole muuta tapaa elää. Teemme älykkäästi. Ei ole varaa tehdä tyhmästi. Arktinen äly on maalaisjärkeä ja yhteyttä luontoon. Se näkyy muotoilussakin. Ujutamme arktisen älyn teknologiaan ja teknologian kaikkialle. Mahdollisuudet ovat rajattomat, kun yhdistämme arktisen älymme yli toimialojen. Tule mukaan muotoilemaan parempi tulevaisuus.

MUOTOILUVIIKON OHJELMAKALENTERI JAETAAN KOTEIHIN

Juhlavuoden Arctic Design Week ohjelmakalenteri jaetaan kotitalouksiin Lapin ja Rovaniemen alueelle 15. ja 16.03. Löydät sen myös Muotoja-lehden välistä ja allaolevasta linkistä.

Arctic Design Week on kaikkea tätä!

Kulttuuria ja kokemuksia – Foorumeita ja workshopeja – Myyntinäyttelyitä

ÄÄRI

Arctic Design Market

Arctic AHA!

Foorumi

Arktista Vimmaa

Kaupunkifestivaali

Seminaarit ja workshopit

Opening Ceremony 23

ATTENTION! Arctic Festival & Fashion Show

Arktisen Design Weekin ohjelmistossa on pysyviä sisältöjä laajalle kohdeyleisölle

Vuosittain viikolla 12 toistuvia tapahtumaosioita ovat esimerkiksi ammattilaisfoorumit, messut, näyttelyt ja kulttuuritapahtumat. Muotoiluviikko palvelee yrittäjiä, kaupunkilaisia, matkailijoita, opiskelijoita sekä aikaansa seuraavia vaikuttajia.

Vakiintuneita elinkeinoja ja kaupunkilaisia palvelevia tapahtumaosioita Arctic Design Weekillä ovat ÄÄRI Arctic Design Market, Arktista Vimmaa -kaupunkifestivaali, ATTENTION! Arctic Festivals&Fashion Show,  Design Dates -yritysareena  sekä Arctic AHA! -Businessfoorumit.

Arctic Design Week on talvinen juhlaviikko, kaikkea tätä 

Arctic Design Week tarjoaa kaupunkilaisille ja matkailijoille Arktista Vimmaa -kaupunkifestivaalin ohjelmiston näyttelyineen sekä ÄÄRI messut. Yrittäjille, muotoilijoille ja asiantuntijoille kohtaamispaikkana ovat Arctic AHA! foorumi sekä lukuisat workshopot, studiot ja seminaarit.

Arctic Design Weekin avajaistapahtuma on Arktikum-aukiolla ma 20.3.2023 ja viikko huipentuu Attention! Hyväntekeväisyystapahtumaan Lordin Auriolla su 26.3.2023.

Yli 150 ohjelmaa koko viikon ajan, eri puolilla kaupunkia.

KAUPUNGIN JUHLATALO TAPAHTUMAKESKUKSENA

Vuosi 2023 on Arctic Design Weekin juhlavuosi. 15. Arctic Design Weekin aikana järjestettävä Arktista Vimmaa kaupunkifestivaalin tapahtumakeskuksena toimii Alaruokasen talo: Ihanaa 1860 luvulla rakennettua peräpohjolaista talonpoikaisrakennusta. Talo on koko keskustan alueen vanhin ja niitä harvoja rakennuksia, jotka säilyivät Lapin sodasta.

Arktista Vimmaa on Arctic Design Weekiin kuuluva, paikalliskulttuurin ja taiteen pohjoinen paraativiikko, jonka aikana voi löytää aisteja avartavia sisältöjä ympäri kaupunkia. Alaruokasen talossa on avoimet ovet koko Arktisen muotoiluviikon ajan ja lisäksi talossa järjestetään monenlaista ohjelmaa. Tänä vuonna talossa voi kokea muun muassa Meri Nikulan ääniperformanssin, muotoilija-taiteilija Minna Koveron korutaidetta ja Taito Lapin käsityöpajoja. Tule tutustumaan, kokemaan ja ihastumaan!

ARKTISTA VIMMAA -KAUPUNKIFESTIVAALI

Arktista Vimmaa kutsuu kaupunkilaisia ja matkailijoita läheltä ja kaukaa nauttimaan kulttuuri- ja matkailuelämyksiä Arctic Design Weekillä. Taide ja kulttuuri sen elävimmässä muodossaan on luotu pysyväksi osaksi muotoiluviikkoa, sillä haluamme tehdä tunnetuksi pohjoisen luonnekasta kulttuuria ja elämyksiä.

ÄÄRI ARCTIC DESIGN MESSUT

SUOMALAISTEN, SKANDINAAVISTEN JA LAPPILAISTEN DESIGNTUOTTEIDEN  MYYNTI- JA MESSUTAPAHTUMA

Seuraava messutapahtuma Arctic Design Weekillä järjestetään keskellä kaupunkia, Kalotinlinnassa.

Mukana on yli 50 suomalaista näytteilleasettajaa, jotka edustavat myös kestävän kehityksen ratkaisuita.

HAKU NÄYTTEILLEASETTAJAKSI AVAUTUU PIAN 

 

 

ARCTIC  AHA! FOORUMI  –  ETURIVIN KEYNOTES

Arctic Design Week tuo mahdollisuuksia verkostoitua alan kokeneiden ammattilaisten ja uusien kasvojen kanssa. Tapahtumat tuovat tietoa ja näkemyksiä muotoilusta yritysten ja opiskelijoiden arjessa. Verkostoitumaan pääsee koko viikon ajan sillä harvat saapuvat Arctic Design Weekille vain yhdeksi päiväksi. Tapahtumat ovat monien yritysten, organisaatioiden ja yhdistysten yhteistuotoksia.

AWARD NIGHT palkintojuhla

Kerran vuodessa Arctic Design Weekillä jaetaan tunnustuksia muotoilun parissa työskenneille yrittäjille, suunnitteijoille ja opiskelijoille. Award Night on juhlallinen verkostoitumistapahtuma, jossa parhaat muotoilun käytänteet palkitaan näyttävän kulttuuriohjelmiston kera.
Award Night toteutetaan yhteistyössä BRP Finland Oy:n kanssa.

 

ATTENTION! Fashion&Music event for Peace su 26.3.2023 klo 18-21 Lordin aukio

HALUAMME MAAILMALLE RAUHAN! NÄYTETÄÄN SE. YHDESSÄ!

Vuoden 2023 Arctic Design Week huipentuu Attenttion! -päätöstapahtumaan Lordin aukiolla. Sen kruunaa arktinen, kaikille suunnattu koko perheen muotinäytös, Arctic Fashion Show. Artistivieraan The Meänland.

 Muotinäytöksessä mukanaolevat yritykset löytyvät linkistä.

 

Tulemme jälleen luomaan kattavan ohjelmiston eri kohdeyleisölle kevään 2023 Arctic Design Weekille. Yrittäjille, asiantuntijoille, matkailijoille, kaupunkilaisille, opiskelijoille ja kulttuuriyhteisöille. Arktinen kohtaamispaikka – Arktinen Areena on valmistumassa 2023 viikolle 12.