Arctic Design Weekin ohjelmaosiot

Design Expo - Muotoilufoorumit - Kulttuurifestivaali - Makufestivaali

Arktisen Design Weekin ohjelmistossa on pysyviä sisältöjä laajalle kohdeyleisölle

Vuosittain viikolla 12 toistuvia tapahtumaosioita ovat esimerkiksi ammattilaisfoorumit, messut, näyttelyt ja kulttuuritapahtumat. Muotoiluviikko palvelee yrittäjiä, kaupunkilaisia, matkailijoita, opiskelijoita sekä aikaansa seuraavia vaikuttajia.

Vakiintuneita elinkeinoja ja kaupunkilaisia palvelevia tapahtumaosioita Arctic Design Weekillä ovat ÄÄRI Arctic Design Expo, Arktista Vimmaa -kaupunkifestivaali, Arctic Festivals&Fashion Show, KÖÖKKI makufestivaali, Design Dates -yritysareena  sekä Arctic AHA! -Businessfoorumit.

ARKTISTA VIMMAA -KAUPUNKIFESTIVAALI

Arktista Vimmaa kutsuu kaupunkilaisia ja matkailijoita läheltä ja kaukaa nauttimaan kulttuuri- ja matkailuelämyksiä Arctic Design Weekillä. Taide ja kulttuuri sen elävimmässä muodossaan on luotu pysyväksi osaksi muotoiluviikkoa, sillä haluamme tehdä tunnetuksi pohjoisen luonnekasta kulttuuria ja elämyksiä.

ÄÄRI ARCTIC DESIGN EXPO 

SUOMALAISTEN, SKANDINAAVISTEN JA LAPPILAISTEN DESIGNTUOTTEIDEN  MYYNTI- JA MESSUTAPAHTUMA

Seuraava messutapahtuma Arctic Design Weekillä järjestetään keskellä kaupunkia, Kalotinlinnassa.

Mukana on yli 50 suomalaista näytteilleasettajaa, jotka edustavat myös kestävän kehityksen ratkaisuita. 

HAKU NÄYTTEILLEASETTAJAKSI 
Hae mukaan täyttämällä ja lähettämällä tämä lomake. Haku on käynnissä 28.1.2022 asti.

Paikkoja on rajoitetusti, jonka vuoksi hakijat valitaan. Valituille ilmoitetaan kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Osallistumismaksu maksetaan ennen tapahtumaa helmikuussa.

 

ARCTIC  AHA! FOORUM  –  ETURIVIN KEYNOTES

Arctic Design Week tuo mahdollisuuksia verkostoitua alan kokeneiden ammattilaisten ja uusien kasvojen kanssa. Tapahtumat tuovat tietoa ja näkemyksiä muotoilusta yritysten ja opiskelijoiden arjessa. Verkostoitumaan pääsee koko viikon ajan sillä harvat saapuvat Arctic Design Weekille vain yhdeksi päiväksi. Tapahtumat ovat monien yritysten, organisaatioiden ja yhdistysten yhteistuotoksia.

AWARD NIGHT palkintojuhla

Kerran vuodessa Arctic Design Weekillä jaetaan tunnustuksia muotoilun parissa työskenneille yrittäjille, suunnitteijoille ja opiskelijoille. Award Night on juhlallinen verkostoitumistapahtuma, jossa parhaat muotoilun käytänteet palkitaan näyttävän kulttuuriohjelmiston kera.
Award Night toteutetaan yhteistyössä BRP Finland Oy:n kanssa.

 

KÖÖKKI -MAKUFESTIVAALI

Uusi tapahtumaosio lanseerattiin vuonna 2019 ravintolapäivinä ja tuodaan nyt kehittyneenä koko viikon kestävänä. Yli 15 paikallista persoonallista ravintolaa on kattanut viikon herkulliset tarjoomat. Lisätietoa KÖÖKKI – makufestivaalista tuodaan lähiaikoina esille, kannattaa pysyä kuulolla!

 

Avoimet ovet Arctic Design Weekillä

Yritykset ovat keskiössä monella tavalla Arctic Design Weekillä. Avoimet ovet antavat mahdollisuuden tutustua valittuihin muotoilua hyödyntäneisiin paikallisiin yrityksiin.

Arctic Festivals&Fashion Show su 27.3.2022

ARCTIC FESTIVAL KUULUU KAIKILLE!

Vuoden 2022 Arctic Design Week huipentuu Arctic Festival -päätösjuhlaan sunnuntai-iltana Lordin aukiolla. Sen kruunaa arktinen, kaikille suunnattu koko perheen muotinäytös, Arctic Fashion Show. Visuaalinen ja arktinen elämys viihdyttää ja ihastuttaa.  

Arctic Fashion Show on visuaalinen, useita teatraalisiakin osuuksia sisältävä koko perheen muotinäytös, jossa on esillä mallistoja niin aikuisille kuin perheen pienimmille. – Luvassa on muutakin kuin pelkkää kävelyä catwalkilla!

– Arktisuuden teema tulee näkymään kaikessa aina malleja, mallistoja, stailauksia, visuaalista ilmettä ja musiikkia myöten. Luvassa on erittäin visuaalinen näytös, joka tuo esille upeaa kotimaista designia, muodin uusimpia trendejä ja arktista mystiikkaa.

Arctic Festival&Fashion Show itsessään pitää sisällään monenlaista kansanhuvia musiikkeineen ja pohjoisen artisteineen ruoka- ja juomaelämyksiä unohtamatta. Kaikki tapahtuu kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen.

 

Tervetuloa mukaan! Koko ohjelmatarjonnan löytää ohjelmakalenterista

Arctic Design Week - Kaikki tapahtumat

Arktista Vimmaa kaupunkifestivaali

Arctic AHA!

ÄÄRi Arctic Design Expo

KÖÖKKI Arktinen Makufestivaali

ADW Seminaarit ja workshopit

Arctic Design Week Opening Ceremony21

Arctic Festival & Fashion Show

Tulemme jälleen luomaan kattavan ohjelmiston eri kohdeyleisölle kevään 2021 Arctic Design Weekille. Yrittäjille, asiantuntijoille, matkailijoille, kaupunkilaisille, opiskelijoille ja kulttuuriyhteisöille. Arktinen kohtaamispaikka – Arktinen Areena on valmistumassa 2021 viikolle 12.