Arctic Design Weekin ohjelmaosiot

Design Expo - Muotoilufoorumit - Kaupunkifestivaali - Makufestivaali

ÄÄRI

Arctic Design Expo

Arctic AHA!

Foorumi

Arktista Vimmaa

Kaupunkifestivaali

KÖÖKKI

Arktinen Makufestivaali

Seminaarit ja workshopit

Opening Ceremony 22

Arctic Festival & Fashion Show

Arktisen Design Weekin ohjelmistossa on pysyviä sisältöjä laajalle kohdeyleisölle

Vuosittain viikolla 12 toistuvia tapahtumaosioita ovat esimerkiksi ammattilaisfoorumit, messut, näyttelyt ja kulttuuritapahtumat. Muotoiluviikko palvelee yrittäjiä, kaupunkilaisia, matkailijoita, opiskelijoita sekä aikaansa seuraavia vaikuttajia.

Vakiintuneita elinkeinoja ja kaupunkilaisia palvelevia tapahtumaosioita Arctic Design Weekillä ovat ÄÄRI Arctic Design Expo, Arktista Vimmaa -kaupunkifestivaali, Arctic Festivals&Fashion Show, KÖÖKKI makufestivaali, Design Dates -yritysareena  sekä Arctic AHA! -Businessfoorumit.

JUHLAVIIKOLLE UUSI TAPAHTUMAKESKUS

Arctic Design Week vahvistuu ja uudistuu entisestään vuonna 2022. Tulevan 14. Arctic Design Weekin aikana järjestettävä Arktista Vimmaa kaupunkifestivaali pitää keväällä 2022 ensimmäistä kertaa tapahtumakeskuksenaan Alaruokasen taloa: Ihanaa 1860 luvulla rakennettua peräpohjolaista talonpoikaisrakennusta. Talo on koko keskustan alueen vanhin ja niitä harvoja rakennuksia, jotka säilyivät Lapin sodasta.

Arktista Vimmaa on Arctic Design Weekiin kuuluva, paikalliskulttuurin ja taiteen pohjoinen paraativiikko, jonka aikana voi löytää aisteja avartavia sisältöjä ympäri kaupunkia. Alaruokasen talossa on avoimet ovet koko Arktisen muotoiluviikon ajan ja lisäksi talossa järjestetään monenlaista ohjelmaa. Tänä vuonna talossa voi kokea muun muassa Meri Nikulan ääniperformanssin, muotoilija-taiteilija Minna Koveron korutaidetta ja Taito Lapin käsityöpajoja. Tule tutustumaan, kokemaan ja ihastumaan!

ARKTISTA VIMMAA -KAUPUNKIFESTIVAALI

Arktista Vimmaa kutsuu kaupunkilaisia ja matkailijoita läheltä ja kaukaa nauttimaan kulttuuri- ja matkailuelämyksiä Arctic Design Weekillä. Taide ja kulttuuri sen elävimmässä muodossaan on luotu pysyväksi osaksi muotoiluviikkoa, sillä haluamme tehdä tunnetuksi pohjoisen luonnekasta kulttuuria ja elämyksiä.

ÄÄRI ARCTIC DESIGN EXPO 

SUOMALAISTEN, SKANDINAAVISTEN JA LAPPILAISTEN DESIGNTUOTTEIDEN  MYYNTI- JA MESSUTAPAHTUMA

Seuraava messutapahtuma Arctic Design Weekillä järjestetään keskellä kaupunkia, Kalotinlinnassa.

Mukana on yli 50 suomalaista näytteilleasettajaa, jotka edustavat myös kestävän kehityksen ratkaisuita. 

HAKU NÄYTTEILLEASETTAJAKSI 
Hae mukaan täyttämällä ja lähettämällä tämä lomake. Haku on käynnissä 28.1.2022 asti.

Paikkoja on rajoitetusti, jonka vuoksi hakijat valitaan. Valituille ilmoitetaan kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Osallistumismaksu maksetaan ennen tapahtumaa helmikuussa.

 

ARCTIC  AHA! FOORUM  –  ETURIVIN KEYNOTES

Arctic Design Week tuo mahdollisuuksia verkostoitua alan kokeneiden ammattilaisten ja uusien kasvojen kanssa. Tapahtumat tuovat tietoa ja näkemyksiä muotoilusta yritysten ja opiskelijoiden arjessa. Verkostoitumaan pääsee koko viikon ajan sillä harvat saapuvat Arctic Design Weekille vain yhdeksi päiväksi. Tapahtumat ovat monien yritysten, organisaatioiden ja yhdistysten yhteistuotoksia.

AWARD NIGHT palkintojuhla

Kerran vuodessa Arctic Design Weekillä jaetaan tunnustuksia muotoilun parissa työskenneille yrittäjille, suunnitteijoille ja opiskelijoille. Award Night on juhlallinen verkostoitumistapahtuma, jossa parhaat muotoilun käytänteet palkitaan näyttävän kulttuuriohjelmiston kera.
Award Night toteutetaan yhteistyössä BRP Finland Oy:n kanssa.

 

KÖÖKKI -MAKUFESTIVAALI

Uusi tapahtumaosio lanseerattiin vuonna 2019 ravintolapäivinä ja tuodaan nyt kehittyneenä koko viikon kestävänä. Yli 15 paikallista persoonallista ravintolaa on kattanut viikon herkulliset tarjoomat. Lisätietoa KÖÖKKI – makufestivaalista tuodaan lähiaikoina esille, kannattaa pysyä kuulolla!

 

Avoimet ovet Arctic Design Weekillä

Yritykset ovat keskiössä monella tavalla Arctic Design Weekillä. Avoimet ovet antavat mahdollisuuden tutustua valittuihin muotoilua hyödyntäneisiin paikallisiin yrityksiin.

Arctic Festivals&Fashion Show su 27.3.2022

ARCTIC FESTIVAL KUULUU KAIKILLE!

Vuoden 2022 Arctic Design Week huipentuu Arctic Festival -päätösjuhlaan sunnuntai-iltana Lordin aukiolla. Sen kruunaa arktinen, kaikille suunnattu koko perheen muotinäytös, Arctic Fashion Show. Visuaalinen ja arktinen elämys viihdyttää ja ihastuttaa.  

Arctic Fashion Show on visuaalinen, useita teatraalisiakin osuuksia sisältävä koko perheen muotinäytös, jossa on esillä mallistoja niin aikuisille kuin perheen pienimmille. – Luvassa on muutakin kuin pelkkää kävelyä catwalkilla!

– Arktisuuden teema tulee näkymään kaikessa aina malleja, mallistoja, stailauksia, visuaalista ilmettä ja musiikkia myöten. Luvassa on erittäin visuaalinen näytös, joka tuo esille upeaa kotimaista designia, muodin uusimpia trendejä ja arktista mystiikkaa.

Arctic Festival&Fashion Show itsessään pitää sisällään monenlaista kansanhuvia musiikkeineen ja pohjoisen artisteineen ruoka- ja juomaelämyksiä unohtamatta. Kaikki tapahtuu kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen.

 

Arctic Travel Workshop kokoaa elämyspalveluiden ostajat ja myyjät

Arctic Design Weekillä järjestetään 21.-22.03.2022 kansainvälinen elämyspalveluiden myyntitapahtuma, sekä live- että on-line tapahtumana. 

Tulemme jälleen luomaan kattavan ohjelmiston eri kohdeyleisölle kevään 2022 Arctic Design Weekille. Yrittäjille, asiantuntijoille, matkailijoille, kaupunkilaisille, opiskelijoille ja kulttuuriyhteisöille. Arktinen kohtaamispaikka – Arktinen Areena on valmistumassa 2022 viikolle 12.