Mikä on Arctic Design week

maailman pohjoisin muotoilu- ja vaikuttajafoorumi sekä kaupunkifestivaali

Arctic Design Weekin tehtävänä on edistää pohjoisen muotoiluosaamista ja  elinkeinoelämää sekä inspiroida muotoilijoita, opiskelijoita, tieteen ja taiteen tekijöitä. Arctic Design Week elävöittää kaupunkikulttuuria paikallisin erikoisuuksin.

Jo 12. kerran järjestettävää arktiseen muotoiluun erikoistunutta tapahtumaa, Arctic Design Weekiä ollaan kehittämässä kansainvälisten konseptien mukaisesti entistä enemmän elinkeinoelämää ja kaupunkilaisia palvelevaksi, kohti muotoilun ostajien, myyjien, kehittäjien ja asiakkaiden vastuullisuutta edistävää kauppa- ja kohtaamispaikkaa.

”Muotoilu on merkityksellisen muutoksen ja paremman menestyksen voima. Siksi Arctic Design Week konseptin tulee palvella yrityksiä ja yhteisöjä kestävien ja vastuullisten menestystarinoiden luomisessa.” sanoo Arctic Design Weekin uusi tuottaja, KTM Taina Torvela.

Tulevan Arctic Design Week 2020 pääteema ReCreate käsittelee kestävän ja vastuullisen muotoilun uusimmat tutkimukset ja menestyksellisimmät liikeideat.  Pääteema uppoutuu käsittelemään kansainvälisesti merkittävää ja eettistä teemaa “ReCreate” eli “Uudelleenluominen.” Teeman keskiössä on kestävä muotoilu. Teema toimii loogisena jatkumona sille, että arktisena kaupunkina Rovaniemi on valittu yhdeksi kiertotalouden edelläkävijäkaupungiksi. 

 

Missiona arktisen alueen menestys muotoilun avulla

Arctic Design Weekin palvelutehtävänä on profiloida ja promota arktisen muotoilun osaajia, toimijoita ja aluetta.

koko Arktisen alueen vaikuttaja-areena

Arctic Design Weekin visiona on kasvaa ja kehittyä koko arktisen alueen merkittävimmäksi vaikuttaja- ja muotoilufoorumiksi sekä kaupankäyntiä edistäväksi Design Expoksi. 

arktista vimmaa kaupunkifestivaali

Arctic Design Weekin ohjelmistoon kuuluvat jatkossa entistä vahvemmin eri kulttuuritoimijoiden ohjelmistot. Ohjelmasisällöt on tarkoitettu puhuttelemaan niin kotimaisia kuin ulkomaisia matkailijoita, joille ADW ohjelmasisällöt on tuotteistettu helposti ostettaviksi mm. paikallisten hotellien kautta.

ARKTISEN ALUEEN VASTUULLINEN KEHITTÄMINEN MUOTOILUN AVULLA

 

 Arctic Design Week toimii aktiivisena ajankohtaisten vastuullisten teemojen esiin nostajana ja keskustelun käynnistäjänä. Kun vaaditaan yhteiskunnallisia ja yhteisön tekoja, Arctic Design Week nostaa ne esiin ja julkisen keskustelun kohteeksi. 

 

ARKTINEN EKOSYSTEEMI

 

Arctic Design Week vahvistaa arktista ekosysteemiä, tunnettua ja vetovoimasta arktista osaamista, tieteen, taiteen ja tutkimuksen areenaa. 

 

ÄÄRI arctic design Expo 2020

 

Arctic Design Week on arktisen alueen kauppapaikka: laadukas arktisen alueen tuotteiden ja palveluiden myynti- ja messutapahtuma. ÄÄRI -Arctic Design Expo tarjoaa näyttävän Fashion Shown sekä Arctic Launching Stagen laadukkaille tuotteille ja palveluille. 

ÄÄRI Expon tuottajana toimii Pohjois-Suomen Messut. Kiinnostuneille näytteilleasettajille löytyy lisätietoa osoitteessa pohjois-suomenmessut.fi 

 

muotoilukilpailut kilpailukyvyn edistäjänä

 

Arctic Design Weekin muotoilukilpailut tarjoavat yrityksille mahdollisuuden hyödyntää muotoilutoimijoiden ja opiskelijoiden osaamista yritysten kilpailukyvyn edistämisessä.

Award Night -tapahtumassa julkistetaan Vuoden arktinen muotoiluyritys 2020, Vuoden Muotoilijayritys 2020, Vuoden arktisen muotoilun opiskelija 2020 sekä Vuoden Vastuullinen Ravintola 2020. Arktisen Muotoilun Elämäntyö -huomionosoitus jaetaan pitkäjänteisestä ja uraauurtavasta työstä, jossa muotoilu on keskeisessä roolissa.

MATKAILIJOILLE PAIKALLISIA MUOTOILU- JA KULTTUURIELÄMYKSIÄ

 

Arctic Design Week ohjelmasisällöt on tuotteistettu kotimaisille ja ulkomaisille matkailijoille helposti ostettavaksi ja koettavaksi.

#muotoiluhaasteet

 

Arctic Design Week on aktiivinen muotoilukeskustelun käynnistäjä ja ylläpitäjä. Ympäri vuoden ADW haastaa eri organisaatioita ja yrityksiä nostamaan esiin muotoiluratkaisujaan.

 

osana world design weeks verkostoa

Vuonna 2009 perustettu Arctic Design Week on laajan World Design Week -verkoston maailman pohjoisin muotoilutapahtuma.

ARCTIC DESIGN WEEK / BUSINESS ROVANIEMI
Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi, Finland
info@arcticdesignweek.fi
+358 40 135 0361

Design by Seven-1