Maailman pohjoisin muotoiluviikko

Missiona Arktisen muotoilun menestys

15. kerran vuonna 2023 järjestettävä jo 15. muotoilualan ammattilais- ja messutapahtuma sekä kaupunkifestivaali kokoaa Napapiirin seudulle, Lapin arktiseen pääkaupunkiin muotoilu- jakulttuurialan osaajia, toimijoita, yrittäjiä, opiskelijoita, tutkijoita ja matkailijoita.

Arctic Design Week nostaa esiin muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä, promotoi arktista muotoilua kansainvälisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa sekä tarjoaa kaupunkilaisille areenan osallistua muotoilun keinoin kaupungin kehittämiseen ja siitä keskustelemiseen. Arctic Design Week haluaa edistää vastuullisen arktisen muotoilun menestystä, jotta arktinen alue kehittyy ja voi hyvin.

 

Mikä on Arctic Design Week?

Arctic Design Week on maailman pohjoisin muotoilu- ja vaikuttajafoorumi sekä omaleimainen kaupunkifestivaali. Se on osa kansainvälistä World Design Weeks -verkostoa. 

Mikä on Arctic Owl?

Tunturipöllö, Arctic Owl on uhanalainen arktisten alueiden muuttolintu. Se on valittu Arctic Design Weekin tunnushahmoksi viestimään kansainvälisen tapahtuman vastuullisesta palvelutehtävästä koko arktisella alueella.

Järjestäjät

Arctic Design Weekin järjestävät Rovaniemen kaupunki, Lapin Korkeakoulukonserni ja Arktinen keskus yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa.

Järjestäjät

Arctic Design Weekin pääjärjestäjinä toimivat Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen Kehitys Oy ja Lapin Korkeakoulukonserni (Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Lapin Ammattikorkeakoulu) sekä yhteistyökumppaneina mm. Arktinen keskus ja Tiedekeskus Pilke.

Rovaniemen kaupunki

Rovaniemi on elinvoimainen arktinen pääkaupunki sekä kiertotalouden edelläkävijä. Järjestelyistä vastaa Rovaniemen Kehitys Oy. Lue lisää >

Lapin korkeakoulukonserni

Lapin korkeakoulukonserni (LUC) on kansallisesti ja kansainvälisesti johtava arktisen tutkimuksen ja osaamisen toimija ja edelläkävijä sekä arktinen yliopisto ja konserni, johon kuuluu myös muotoilu. Lue lisää >

Arktinen keskus

Lapin yliopiston Arktinen Keskus edistää ymmärrystä arktisesta alueesta yhdistämällä arktista tutkimusta ja tiedeviestintää. Lue lisää >

Juhlaviikon tapahtumakeskuksena historiallinen Alaruokasentalo

Arctic Design Weekin aikana järjestettävä Arktista Vimmaa kaupunkifestivaali pitää keväällä 2022 ensimmäistä kertaa tapahtumakeskuksenaan Alaruokasen taloa: Ihanaa 1860 luvulla rakennettua peräpohjolaista talonpoikaisrakennusta. Talo on koko keskustan alueen vanhin ja niitä harvoja rakennuksia, jotka säilyivät Lapin sodasta.

Alaruokasen talossa on avoimet ovet koko Arktisen muotoiluviikon ajan ja lisäksi talossa järjestetään monenlaista ohjelmaa.

Pohjoisen yhteisön yhteinen voimain ponnistus

 Arctic Design Week on yli 200 vapaaehtoisen ja yli 150 opiskelijan, kymmenien kulttuuritoimijoiden, noin 200 yrityksen ja toimijan yhteinen voimain näyttö. Koko viikon ajan eri tapahtumapaikoille syntyneet ohjelmat, näyttelyt, foorumit ja festivaalit, ovat vaatineet usean ihmisen osaavan ja innostuneen työpanoksen. 

Kiitos koko viikon onnistumisesta kuuluu näille kaikille tahoille, yhdessä ja erikseen. Arktista tietoa ja taitoa, muotoilun osaamista ja oppimiseniloa löytyy pohjoisesta. Täällä halutaan onnistua ja asua, luoda hyvää arktisen hyväksi.