Maailman pohjoisin muotoiluviikko

Missiona Arktisen muotoilun menestys

13. kerran vuonna 2021 järjestettävä muotoilualan ammattilais- ja messutapahtuma sekä kaupunkifestivaali kokoaa Napapiirin seudulle, Lapin arktiseen pääkaupunkiin muotoilu- jakulttuurialan osaajia, toimijoita, yrittäjiä, opiskelijoita, tutkijoita ja matkailijoita.

Arctic Design Week nostaa esiin muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä, promotoi arktista muotoilua kansainvälisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa sekä tarjoaa kaupunkilaisille areenan osallistua muotoilun keinoin kaupungin kehittämiseen ja siitä keskustelemiseen. Arctic Design Week haluaa edistää vastuullisen arktisen muotoilun menestystä, jotta arktinen alue kehittyy ja voi hyvin.

Vuoden 2021 päätemana on Be Proactive.

Mikä on Arctic Design Week?

Arctic Design Week on maailman pohjoisin muotoilu- ja vaikuttajafoorumi sekä omaleimainen kaupunkifestivaali. Se on osa kansainvälistä World Design Weeks -verkostoa. 

Mikä on Arctic Owl?

Tunturipöllö, Arctic Owl on uhanalainen arktisten alueiden muuttolintu. Se on valittu Arctic Design Weekin tunnushahmoksi viestimään kansainvälisen tapahtuman vastuullisesta palvelutehtävästä koko arktisella alueella.

Järjestäjät

Arctic Design Weekin järjestävät Rovaniemen kaupunki, Lapin Korkeakoulukonserni ja Arktinen keskus yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa.

pohjoisen yhteisön yhteinen voimain ponnistus

 Arctic Design Week on yli 200 vapaaehtoisen ja yli 150 opiskelijan, kymmenien kulttuuritoimijoiden, noin 200 yrityksen ja toimijan yhteinen voimain näyttö. Koko viikon ajan eri tapahtumapaikoille syntyneet ohjelmat, näyttelyt, foorumit ja festivaalit, ovat vaatineet usean ihmisen osaavan ja innostuneen työpanoksen. 

Kiitos koko viikon onnistumisesta kuuluu näille kaikille tahoille, yhdessä ja erikseen. Arktista tietoa ja taitoa, muotoilun osaamista ja oppimiseniloa löytyy pohjoisesta. Täällä halutaan onnistua ja asua, luoda hyvää arktisen hyväksi.