vastuullista matkustamista

Arctic Design Weekille ja takaisin

Kuinka valita matkustustapa vastuullisena kuluttajana

Arctic Design Weekille on monta tapaa matkustaa, koska Rovaniemi on pyöräilyreittien ja yksityisautoilun lisäksi linja-autojen, rautateiden, lentoyhteyksien ja taksipalveluiden ulottuvissa.

Matkan suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon, että kevyet matkatavarat vähentävät liikenteen kuormitusta ja helpottavat matkustamista. Mukaan voi kuitenkin pakata esimerkiksi juomapullon perustarvikkeiden lisäksi.

Matka taittuu kuin siivillä, kun tutustut tarkemmin Arctic Design Weekin ohjelmaan sekä mukana oleviin yrityksiin ja organisaatioihin. Myös paikallisiin tuliaistuotteisiin voi perehtyä jo vaikka junassa.

Jalan ja pyörällä

Yksityisautoilun sijaan suosittelemme saapumaan paikalle kävellen tai pyörällä. Autolla paikan päälle on mahdollista saapua, mutta liikenteen, väkimäärien ja parkkipaikkojen takia toivomme yksityisautoilun vähempää käyttöä.

Jos lunta on tarpeeksi kaupungilla voi pulkan ottaminen mukaan olla virkistävää.

Junalla Helsingistä, Kemistä tai vaikka Pietarista Rovaniemelle

Junaliikenne palvelee Rovaniemelle Intercity- ja paikallisliikenteen vuoroilla. Useamman kerran päivässä juna kulkee Helsinki-Rovaniemi väliä, mukanaan esimerkiksi ravintolapalvelut sekä leikki- ja lemmikkivaunut.

 

Matkahuolto ja Linkkuri matkailijoiden käytettävissä

Matkahuollon linja-autoliikenne tuo Rovaniemelle eri puolilta Suomea. Paikallisliikenteen aikataulut on koottu Linkkari-sivustolle, josta voi etsiä itselle sopivimman yhteyden.

 

Autolla Tapahtumapaikalle

Yksityisautoilun pysäköintimahdollisuuksista löytyy lisätietoa kaupungin sivuilta. Tarkempaa lisätietoa saa tapahtumapaikan omasta parkkeerauksesta heidän omilta verkkosivuiltaan.

 

Lentäminen on vielä nopein keino saapua Rovaniemelle kauempaa

Finnair on Suomen ainoa oma lentoyhtiö, ja tuo matkustajia säännöllisesti Rovaniemelle. Lento Helsingistä Rovaniemelle kestää noin tunnin.

Toivomme lentäen matkustavien tutustuvan myös lentopäästöjen kompensoinnin mahdollisuuksiin.

 

Arctic Design Week toivottaa kaikki tervetulleiksi

Oli matkustusmuoto mikä tahansa, toivomme asiakkaidemme viihtyvän tapahtumissa. Ennen matkaa kannattaa esimerkiksi varata paikka arkkitehtuurikävelystä, ostaa lippu foorumiin tai elokuvailtaan.