Arctic Design Awards -jury

Arctic Design Week kutsuma palkintoraati aloitti työnsä 2022

Arctic Design Weekillä jaettavat arktisen muotoilupalkinnot käsittelee sitoutumaton palkintoraati. Juryn jäseneksi on kutsuttu muotoilualan ja elinkeinoelämän asiantuntijoita. 

Jury päättää Arktisen muotoilun palkintojen saajat kolmessa sarjassa. Palkinnonsaajat julkistetaan ja palkitaan muotoiluviikon Awards Night tapahtumassa. 

Arni Aromaa

Teollinen muotoilija, CEO

Teollinen muotoilija Arni Aromaa (MA, IDBM) on monialaiseen muotoiluun erikoistuneen Pentagon Designin perustajaosakas, toimitusjohtaja ja Creative Director. Laajaa kansainvälistä tunnustusta työstään saanut Pentagon Design on jo yli 25 vuoden ajan kehittänyt asiakasymmärrystä sekä uutta arvoa luovia brändejä, palveluita, toimintamalleja, tuotteita ja tiloja.

Aromaa hyödyntää työssään strategista ja luovaa ajattelua yhdistävää lähestymistapaa, jonka tavoitteena on tuottaa kestävää arvoa luovia ratkaisuja.

Aromaa valittiin yhdessä kollegansa Sauli Suomelan kanssa Vuoden teollisiksi muotoilijoiksi vuonna 2010, ja vuonna 2012 he saivat muotoilun valtionpalkinnon.

Kirsi Svärd

Teollinen muotoilija, asiakkuusvastaava

Teollinen muotoilija Kirsi Svärd toimii yritysvalmentajana ja asiakkuusvastaavana Business Joensuussa yrityskiihdyttämö ACCELERATE:ssa. Erityisvastuualueenaan hänellä on Tutkimuksesta liiketoimintaa -palvelumallin kehittäminen ja ylösajo.

1988-2018 Svärd toimi teollisena muotoilijana ja muotoilujohtajana muotoilutoimisto ED Design Oy:ssä useiden eri toimialojen tuotteiden ja palveluiden suunnittelun ja kaupallistamisen parissa.
2019-2021 Svärd toimi Group Design Managerina Lappset Group Oy:ssä erityisvastuualueinaan tuotestrategian ja designidentiteetin muodostaminen ja tuotekehitysprosessien kehittäminen.

Svärd valittiin Vuoden teolliseksi muotoilijaksi 2014.

Kuva: Anne Kaihola

Heikki Hepoaho

Arkkitehti, tiedekeskuksen päällikkö

Heikki Hepoaho is experienced Head Of Science Center with a demonstrated history of working in exhibitions, architecture, brand and design. Architect, teacher and director.

Heikki Hepoaho on tiedekeskuksen päällikkö, arkkitehti, opettaja ja verkostojohtamisen asiantuntija. Tilallinen- ja näyttelyviestintä, muotoilu ja brändityö ovat arkipäivää.

Liisa Ansala

kasvatustieteiden tohtori, CEO

Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja, Lapin elinkeinoelämän vaikuttaja
Kasvatustieteen tohtori
Muotoilun kuluttaja ja valveutunut observoija

Riikka Knuuti

YTM, MBA, Vastuullisuus- ja viestintäasiantuntija

Vastuullisuus- ja viestintäasiantuntija AA Sakatti Mining Oy. Rovaniemen kunnan varavaltuutettu, Elinvoimalautakunnan jäsen, Kylien kehittämisjaoston varapuheenjohtaja.
Vastuullisuus-, sidosryhmäviestinnän ja brändiviestinnän ammattilainen. Kestävän muotoilun kannattaja, joka inspiroituu innovatiivisten ratkaisujen hyödyntämisestä osana muotoilua.

Päivi Tahkokallio

CEO

Juryn puheenjohtaja Päivi Tahkokallio on strategisen muotoilun yrityksen Tahkokallio Design+ perustaja ja toimitusjohtaja.

Päiviä on kutsuttu arktisen muotoilun äidiksi. Vastuullisen ja sosiaalisen muotoilun asiantuntijana Päivi on uransa aikana kehittänyt muotoilun koulutusta, monialaisia yhtei-styöprojekteja ja johtanut kansainvälisiä verkostoja, viimeksi eurooppalaisen designpolitiikan kehittämistä Bureau of European Design Associations BEDAn puheenjohtajana 2019—2021. BEDAlla on 53 jäsenorganisaatiota 27 maassa.

Päivi on työskennellyt vuosien aikana useiden kansainvälisten designkilpailujen juryissä, mm. Compasso d’Oro, DesignEuropa, German Design Award, Taiwan International Stu-dent Design Awards, The One Show ja Turkey Design Awards.

Päivi on Fellow of Royal Society of Arts FRSA ja Suomen Arktisen Seuran valtuuskunnan jäsen.