Kaupungin Design Shopit ja putiikit

Löydä Rovaniemen parhaat Design Shopit 

Arctic Design Week tapahtumat sijoittuvat pääosin Rovaniemen kaupungin ydinalueelle. Vierailijoitamme varten olemme koonneet kaupunkimme persoonallisia Design Shoppeja alla olevaan listaan yhteystietoineen. Tarjolla on monipuolinen valikoima suomalaisia ja pohjois-suomalaisia käyttö- ja lahjatavaroita kotiin ja ystäville.

Lapin läänin pääkaupunkina ja kansainvälisenä matkailukaupunkina Rovaniemi tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet. Kaupungin keskustasta ja lähialueelta löytyy useita omaperäisiä lahjatavara-, käsityö- ja käyttötavaraputiikkeja. Pohjoista ja suomalaista muotoilua edustavia laadukkaita tuotteita ja niiden tekijöitä. 

Arctic Design Shop – Hot Design from the Arctic

Arctic Design Shop ylpeänä esittelee kotimaisten, ja erityisesti lappilaisten, suunnittelijoiden muotoilua, sekä Lapin Yliopiston opiskelijoiden uniikkeja töitä.

Valikoimastamme löytyy taidetta, koruja, lahjatavaroita sekä muotia.

Sijaitsemme Kauppayhtiö-talossa, joka on yksi Rovaniemen vanhimmista rakennuksista. Haluamme pitää vanhan Kauppalamme henkeä yllä tarjoamalla laajaa valikoimaa suomalaista taidetta ja muotoilua.

Olet sydämellisesti tervetullut vierailemaan meillä.

________

Arktikum Shop

Laadukkaita Lappi-tuotteita

Ilahduta itseäsi, ystäviäsi tai yhteistyökumppaneitasi laadukkailla lahjoilla. Lipunmyyntipisteen yhteydessä sijaitsevasta kaupastamme löydät lappilaisia käsitöitä, design-tuotteita, koruja ja kirjoja. Olemme valikoineet myymäläämme tuotteita, jotka on tehty Lapissa, tai joissa pohjoinen on vahvasti läsnä joko materiaaliensa tai sisältöjensä puolesta.

Avoinna:

ti-su klo 10-18

Instagram @arktikumshop

Ester Visual

ESTER VISUAL on pohjoisen sielunmaiseman sisustusbrändi, joka on saanut ihmiset ihailemaan kanssaan pohjoista ympäristöä. Tuotteissa yhdistyvät akvarellin jälki, rikas visuaalinen ilmaisu ja skandinaavinen selkeys. 

Valikoimaan kuuluvat maalaukselliset julisteet ja kortit, vihkot ja kalenterit, sekä monenlaiset tarjoilualustat keittiön sisustukseen. Vastuullinen tuotanto tapahtuu valtaosin Suomessa, ja yritys haluaa tukea myös pohjoissuomalaista työtä. 

Maalauksista ja suunnittelusta vastaa taiteilija-yrittäjä Elisa Ahonen, joka on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta. Hän uskoo, että ympäröivän luonnon tietoinen havainnointi tuo mielekkyyttä elämään.

ESTER VISUAL

Laajakaista 3

elisa@estervisual.fi

+358 40 594 6675

Instagram: @estervisual

 

Katijuu Arctic Leather&Fur – Pohjoisen lämpöä Juotakselta

Katijuu on pohjoinen vaatemerkkini, uniikeille, käsintehdyille turkis-ja nahka-asusteille.  Mallistot lämmittävät niin naisia, miehiä kuin lapsiakin. Tuotteet ovat laadukkaita ja kestäviä, ja ne eroavat edukseen omalla rasavillillä designillaan.

Arvomaailmaani kuuluu ekologisuus, aitous ja perinteikkyys. Käytän tuotteissani mahdollisimman paljon lähimateriaaleja kuten poron, lampaan ja ketun nahkoja. Nahka ja turkis ovat ekologisia materiaaleja niiden ajattomuuden, kestävyyden ja muodistettavuuden vuoksi.

(Katijuu shop-ateljee sijaitsee Juotaksen kylässä Kemijoen varrella. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ateljeen saloihin vanhaan hirsikouluun!)

Kati Juujärvi +358 4O 5135 47O

kati@katijuu.fi

Katijuu Shop & Ateljee Opinkuja 17 97650 Juotas Lapland, Finland

 

Kinos Design – Arctic Couture & Home Decor

Kinos Design on arktinen lifestyle -yritys Rovaniemeltä, joka suunnittelee ja valmistaa asusteita, koruja ja kodin sisustustuotteita vaalien kotimaista tuotantoa, korkeaa laatua ja puhtaita raaka-aineita. Pitkä-ikäiset, kulutusta ja aikaa kestävät tuotteet ovat tuotannon lähtökohtia. Tuotteista n. 80% valmistetaan Rovaniemellä. Kinos -nimi tulee sekä suunnittelijan nimestä että viittauksena Lapin puhtaaseen luontoon, joka on suurin inspiraation lähde tuotesuunnittelussa. Yrityksen takana on  Vaatetussuunnittelija (TaM) Kirsi Nordberg, jonka suunnittelemia ja suurelta osin valmistamiakin yrityksen tuotteet ovat.

 

Kinos Design Oy

Kirsi Nordberg

hello@kinosdesign.com

Tel. +358-443775007

Korundi Shop

Pohjoista tyyliä Korundi Shopista. Kauppamme tarjoaa viehättävän valikoiman arktista designia ja taidetta. Laadukkaista paikallistuotteistamme käärit uniikit lahjat ja tuliaiset. Palvelemme Korundin aukioloaikoina sekä konsertti-ja tapahtumailtoina.

Avoinna

ti-pe klo 11-18

la-su klo 11-16

Instagram @korundishop

Koru- ja Taidekäsityö A.Kangasniemi

Meillä loihditaan luonnonmateriaaleista koriste- ja käyttöesineitä, joita voit ostaa verstaaltamme niin omaksi silmäniloksi kuin Lapin lahjoiksi. Valmistamme perinteisiä Lapin puukkoja, rumpuja, lusikoita, suola- ja sokerikuppeja sekä koruja.

Suosimme käsitöissämme uusiutuvia luonnonmateriaaleja: poronsarvea ja -nahkaa, tuohta, keloa ja pahkaa. Päämateriaalinamme on poronsarvi joka on perinteinen raaka-aine, jota on jo vuosikymmenten ajan hyödynnetty täällä pohjoisessa. Monipuolisesta tuotevalikoimastamme löytyy varmasti jokaiselle mieluinen muisto.

Ounasjoen itäpuolentie 925

96900 SAARENKYLÄ

Lauri Talo

LAURI-käsityöliikkeestä voit ostaa perinteisiä, omassa  verstaassamme  käsinvalmistettuja lahja- ja taide-esineitä ja verstaassa voit myös vieraillakin.

Kultasepän Johannes perusti vuonna 1924 Lapin Puukkotehtaan Pohjolankadulle. Kunnioitamme saamelaisten käsitöiden vanhoja perinteitä. LAURIn korkealaatuisten tuotteiden perustana ovat yksinomaan uusiutuvat materiaalit:  poronsarvi, poronnahka, kalannahka ja lappilainen puu. Tällaisten esineiden arvo ei laske vuosienkaan jälkeen.  

LAURI hirsitalot ovat pala historiaa aivan Rovaniemen keskustan tuntumassa, jossa voi tutustua vanhaan suomalaiseen arkkitehtuuriin.  

Myymälä avoinna
Ma-pe 9-17 

 

Sähköposti: laurihouse@outlook.com
Puhelin: +358 44 706 0060

Osoite: Pohjolankatu 25

96100 Rovaniemi 

Mainoa CRAFT & DESIGN

Mainoa CRAFT & DESIGN on jo kolmattatoista vuotta toimiva kotimaisten merkkien tuotteita myyvä liike. Valikoimaamme kuuluu erityisesti koruja ja asusteita, mutta myös muita designtuotteita, sekä paikallisilta että kotimaisilta vastuullisilta pieniltä muotoiluyrityksiltä. Kaikki valikoimamme tuotteet ovat aidosti kotimaisia – sekä suunniteltu, mutta myös valmistettu Suomessa.

Mainoa CRAFT & DESIGN toimii myös Taigakorun jälleenmyyjänä vastaten samassa tilassa toimivasta Taigakorun shop-in-shop-tyyppisestä myymälästä. Taigakoru on Rovaniemellä lähes 40 vuotta toiminut lappilainen kultasepänverstas, jonka korujen aiheet perustuvat Lapin luontoon ja kulttuuriin.

Mainoa CRAFT & DESIGNin yrittäjänä toimii muotoilija, taiteen maisteri Irma Annanpalo-Tuisku, joka itsekin suunnittelee sekä valmistaa puukoruja Mainoa DESIGN -tuotemerkillä.

Mainoa CRAFT & DESIGN on paikallinen Likiliike ja se sijaitsee kauppakeskus Rinteenkulmassa aivan keskustan ytimessä.

Mainoa CRAFT & DESIGN Kauppakeskus Rinteenkulma

Koskikatu 25, Rovaniemi

irma@mainoadesign.com

 

Marimekko

Marimekko on Armi Ratian vuonna 1951 perustama designtalo, jonka omintakeiset värit ja kuviot tunnetaan ympäri maailmaa. Marimekon ajattomat, käytännölliset ja kestävät tuotteet tuovat iloa sukupolvesta toiseen. 

Elämyksellisestä ja palvelevasta Marimekko-myymälästä löydät ajankohtaista muotia, upeat laukut ja asusteet sekä tyylikkään kodinmalliston.  

Marimekko Rovaniemi

Maakuntakatu 29-31

96200 Rovaniemi, Puhelin +358 44 746 8284

Avoinna

Arkisin 10-19

Lauantaisin 10-17

Sunnuntaisin 12-16

Palvelemme sinua myös Marimekon verkkokaupassa ALLA LINKKI

Marttiini

Kotimainen Marttiini on suunnitellut ja valmistanut kauniita ja käytännöllisiä puukkoja ja veitsiä vuodesta 1928. Marttiini-tuotteet ovat kuuluisia terävyydestään, toimivuudestaan ja kestävyydestään. Ne ovat modernin teknologian ja perinteisen käsityötaidon yhdistelmä, jossa ei tingitä viiltoakaan huippulaadusta. Luonnon materiaalit, kuten visakoivu, nahka ja poronsarviluu, ovat vahvasti läsnä puukkojen ilmeessä.

Marttiinin Wanhan Tehtaan liike sijaitsee puukkotehtaan alkuperäisellä paikalla ja on kulttuurihistoriallisesti sekä arkkitehtonisesti tärkeä osa kaupunkia. Myymälässä voi tutustua myös puukonvalmistuksen historiaan sekä vanhojen puukkojen näyttelyyn.

 

Marttiinin Wanha Tehdas,

Vartiokatu 3, 96200 Rovaniemi.

Puh. 0403 110 604.

Pentik

Pentik on Anu Pentikäisen vuonna 1971 perustama perheyritys. Pentik on tarina tahdosta ja taidosta, ehtymättömästä elämänjanosta ja taiteen palosta. Se on tarina perheestä, ystävyydestä ja yhdessä tekemisen voimasta. Se on tarina Lapin luonnosta ja kauneuden kaipuusta. Elämäntavasta. Mutta ennen kaikkea, se on tarina kyvystä haastaa itsensä, nousta korkeammalle ja uudistua yhä uudelleen. Siksi Pentik on kaunistanut koteja ja valloittanut sydämiä jo puolen vuosisadan ajan. Haluamme viedä kestävää kauneutta koteihin nyt ja tulevaisuudessa.

 

Meiltä löydät laajan valikoiman keramiikkaa, kankaita, sisustustuotteita ja lahjaideoita moneen makuun. Teemme lahjoista kauniit paketit.

 

Tervetuloa ostoksille!

 

Pentik Rovaniemi

Sampokeskus

Koskikatu 17

96200 Rovaniemi

Puh 040 3496443

Avoinna

Arkisin 10-19

Lauantaisin 10-17

Sunnuntaisin 12-16

 

Pilke Talo

Pilke-talo on suomalaisen puuarkkitehtuurin taidonnäyte, toimistotalo, tiedekeskus ja designmyymälä samassa paketissa. Se on vierailun arvoinen jokaiselle muotoilun, metsien, puun ja tieteen ystävälle.

Pilke-talo kutsuu näkemään metsän uusin silmin. Rakennus on Metsähallituksen toimitila ja esimerkki ekologisen puurakentamisen huippuosaamisesta. Tiedekeskus Pilke kertoo pohjoisista metsistä ja siitä, miten monilla tavoilla olemme yhteydessä metsään ja sen tuotteisiin joka päivä. Metsän mahdollisuuksien ja ominaisuuksien tutkimista voi jatkaa Pilke Shopissa. Sen valikoima tuo kokemuksia kaikille aisteille – metsän anteja voi nähdä, haistaa, maistaa ja koskea. 

 Yhteystiedot: myös netti/verkkokauppa osoite

Käyntiosoite: Tiedekeskus Pilke, Ounasjoentie 6, 96200 Rovaniemi

Puh: 020 639 7820

 

Mariela Pokka

Mariela Pokka is the genius behind the revolutionary Scandinavian luxury fashion brand made from the most exclusive leather in the world, reindeer leather. Mariela pioneered the use of combining decadent reindeer leather alongside other fabrics and materials, creating unique and sophisticated designs for the modern woman. The brand celebrates eco-luxury from nature. The unique approach of creating luxury garments from reindeer leather evolves from a place of tradition and history and Mariela Pokka pays respects to this heritage. The brand never stays far from the cultural values of reindeer husbandry. It supports this socially livelihood, helping the indigenous people of the north to build lives and earn from land they love. Mariela Pokka’s brands has been part of Fashion Week in Montecarlo and New York.

Oikku Design

Oikku Design on yhden lappilaisen naisen vuonna 2018 toteutunut haave. Korujen suunnitteluun ja muotoiluun johdatti ennen kaikkea sekä rakkaus kädentaitoihin että poronnahkaan materiaalina. Korujen suunnittelun lähtökohtana on tuoda parhaalla mahdollisella tavalla esille poronnahan upeat ominaisuudet. 

Oikku Design-korujen muotokielen inspiraation lähteenä toimivat pohjoisen luonto, sen vaihtuvat vuodenajat ja vivahteikkaat värimaailmat. Oikku Design-koruista onkin mahdollista löytää yhteneväisyyksiä niin vaivaiskoivujen oksiin kuin puolukan varpuihinkin. 

Jokainen koru valmistetaan rakkaudella käsityönä Rovaniemellä. Koruille on myönnetty Design from Finland-tunnus.

Riikka Oikarainen

riikka@oikkudesign.fi

Facebook: https://www.facebook.com/oikkudesign/

Instagram: https://www.instagram.com/oikku_design/

Taito Lappi

Onni elää käsityössä!

Rovaniemen Taito Shop tarjoaa laadukkaita kotimaisia käsityötuotteita sekä erilaisia materiaaleja ja tekemispaketteja käsityön harrastajille. Ihania itselle tai lahjaksi.

Rovaniemen ja Pellon taitokeskusten kutomoissa on valmiiksi rakennetut loimet kangaspuissa. Voit kutoa asusteita ja kodin tekstiilejä loimitarjonnan mukaan. Järjestämme erilaisia kädentaitojen lyhytkursseja ympäri vuoden. Tule mukaan yksin tai ystävän kanssa. Järjestämme räätälöityjä kursseja tilauksesta.

 

Taito Lappi, Pohjolankatu 4, 96100 Rovaniemi

käynti kauppatorin puolelta

sposti: toimisto@taitolappi.fi

puh: 040 680 0101

facebook.com/taitolappi

instagram.com/taitolappi

 

valkko

Valkko on suomalaisten merkkien myymälä, joka toimii niin kivijalkakauppana Rovaniemen kävelykadulla kuin verkkokaupassakin www.valkko.fi. Valikoimiin kuuluvat monenlaiset tuotteet, mm. lahjatavarat, korut, kellot, sisustus- ja taidetuotteet, lasten ja aikuisten vaatteet ja asusteet jne.

Valkko on täysin rovaniemeläinen yritys, jonka niin matkailijat kuin paikallisetkin ovat löytäneet hyvin. Kuulumme myös rovaniemeläiseen Likiliike yhteisöön osoituksena paikallisuudestamme. Me Valkossa panostammekin paikallisuuteen mahdollisuuksien mukaan niin tuotevalinnoissa kuin toiminnassammekin.

Yrityksemme punainen lanka, tai pitäisikö sanoa ennemminkin sinivalkoinen, on tarjota ainoastaan Suomessa suunniteltuja tuotteita. Suomalainen design on nykyään korkealuokkaista ja maailmallakin arvostettua, joten ei ole ihme, että myös suomalaiset ovat löytäneet omansa tästä valikoimasta!

Lämpimästi tervetuloa Valkkoon tutustumaan tarkoin valittuihin korkeatasoisiin suomalaisiin design-tuotteisiin!