Seminaarit ja workshopit

Koettelemuksissa jotkut selviävät paremmin kuin toiset ja voimme oppia niiltä, jotka selviävät. Miten selviytymiskykyä voivahvistaa? Resilienssi auttaa meitä toipumaan koettelemuksista ja osa löytää myös entistä parempia ratkaisuja. Vuosi sitten korona yllätti meidät ja pandemia vaikuttaa yhä meidän kaikkien elämään. Pandemia väistyy aikanaan, mutta ennemmin tai myöhemmin tulee uusia koettelemuksia.

Arctic AHA! -foorumeissa jaamme kanssasi niiden yritysten kertomuksia, jotka ovat selättäneet koronan vaikutukset ja löytäneet uusia tapoja toimia. Puhumme myös tulevaisuudesta: millaisessa tulevaisuudessa haluamme elää. Vaikka korona-pandemia on vienyt paljon huomiotamme, suurin haasteemme ilmastonmuutos vaatii ratkaisuja pandemiankin aikana.

Seminaarit ja workshopit

Keskustelutilaisuudet pyrkivät avaamaan näkökulmia ja mahdollistamaan vaikuttamisen sekä löytämään uusia kontakteja

Arktinen Keskus, Pilke tiedekeskus, Lapin yliopisto ja Business Rovaniemi järjestävät Arctic Design Weekillä keskustelutilaisuuksia, joissa käsitellään ajankohtaisista aiheita, teemoja ja tarjotaan ratkaisuita liiketoiminnan kehittämiseksi. Jo vuonna 2022 uutena yhteistyökumppanina myös Italian Design Instituutti. Yhteistyö jatkuu 2023

Tarkemmat tiedot tapahtumista löydät ohjelmakalenterista.

Arctic Café -keskustelutilaisuus

Arktisen keskuksen keskustelutilaisuudessa puhutaan joka vuosi eri teemasta, joka liittyy pohjoiseen elinympäristöön, muotoiluun ja tietysti Arktiseen keskukseen. Tapahtuma on Arktisen keskuksen järjestämä ja avoin kaikille. 

Pilke Café -keskustelutilaisuus 

Metsähallituksen Tiedekeskus Pilkkeessä järjestetyt Pilke Café -keskustelutilaisuudet puhuttavat kuuntelijoita. Tilaisuudet ovat avoimia ja antavat Metsähallitukselle mahdollisuuden keskustella yleisön kanssa ajankohtaisista aiheista.

Italian Design Day 2023: ”The quality that illuminates/enlightens. The energy of design for people and for the environment”.

Italian kulttuuriministeriön ja ulkoasiainministeriön järjestämää maailmanlaajuista Italian Design Dayta vietetään tänä vuonna kuudetta kertaa ja teemana on The quality that illuminates. The energy of design for people and the environment. (”Laatu, joka valaisee. Muotoilun energia ihmisille ja ympäristölle”).

Italian suurlähetystö ja Italian kulttuuri-instituutti tekevät yhteistyötä Rovaniemen Arctic Design Weekin kanssa, missä arkkitehti Alessandro Colombo ja muotoilija Päivi Tahkokallio keskustelevat englanniksi aiheesta

Italian Design Day järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja sen alullepanija oli Italian ulkoasiain ja kansainvälisen yhteistyön ministeriö. Tapahtuman tavoitteena on tehdä italialaista nykydesignia tunnetuksi maailmalla. IDD:n yhteistyökumppaneita ovat Milanon Triennaali, Italian kulttuuriministeriö, teollisen muotoilun yhdistys Associazione per il Disegno industriale, Fondazione Compasso d’Oro -säätiö, Milanon huonekalumessut sekä Italian Trade Agency ICE. Italian Design Day edeltää Milanon vuoden 2022 huonekalumessuja, Salone Intenazionale del Mobile di Milano, ja tekee messuja tunnetuksi ulkomailla.

Tapahtuma pidetään Lapin yliopistolla torstaina 23.3. klo 11.30–12.30.

Alessandro Colombo
Alessandro Colombo syntyi Milanossa. Opiskeltuaan ensin antiikintutkimusta ja musiikkia, hän valmistui arkkitehdiksi Milanon teknillisestä korkeakoulusta (Politecnico di Milano) vuonna 1987. Vuonna 1989 hän aloitti yhteistyön Pierluigi Cerrin kanssa Gregotti Associati International -arkkitehtitoimistossa, jossa oli osakkaana vuosina 1995–1998. Vuonna 1991 Colombo voitti Paola Garbuglion kanssa Japan Design Foudationin myöntämän Major of Osaka City Prize -palkinnon projektilla “Earth: Instructions for Use”. Colombo osallistui Bruno Morassuttin kanssa kansainvälisiin arkkitehtuurikilpailuihin, joissa he saivat tunnustusta. Hän on voittanut myös Compasso d’Oro -palkinnon Unifor Naòs System -neuvottelupöytäkokonaisuudesta. Colombo opettaa seuraavissa oppilaitoksissa: Milanon teknillinen korkeakoulu, Polidesign, Torinon teknillinen korkeakoulu ja Nuova Accademia delle Belle Arti. Hän on toiminut designlähettiläänä Italian Design Day -tapahtumissa vuodesta 2017 alkaen.
Päivi Tahkokallio on Tahkokallio Design+ -studion, perustaja, strategisen muotoilun ja projektiajattelun asiantuntija. Hän toimi BEDA – The Bureau of European Design Associationsin puheenjohtajana vuosina 2019-2021.

Alessandro Colombo osallistuu lisäksi  paneelikeskusteluun Arctic AHA! Foorumissa pe 24.3.2023.
Ilmoittautumiset Arctic Design Weekin nettisivujen kautta 

Arctic Design Weekille voi ehdottaa omia aiheitaan muotoilusta

Haluaisitko järjestää keskustelutilaisuuden muotoilusta ja mutoilun parissa toimimisesta. Othan yhteyttä ja keskustellaan lisää. Arctic Design Week toimii myös lanseerausareenana uusille ideoille ja tuotteille.