Arktiset muotoilukilpailut

KANSAINVÄLISET MUOTOILUKILPAILUT EDISTÄMÄÄN YRITYSTEN KILPAILUASEMAA

Arctic Design Weekin arktiset muotoilukilpailut tarjoavat yrityksille mahdollisuuden hyödyntää muotoilutoimijoiden ja opiskelijoiden osaamista yritysten kilpailukyvyn edistämisessä. Jo usean vuoden ajan muotoilukilpailu on toteutettu teollisen muotoilun sektorilla. Vuonna 2020 muotoilukilpailu on avattu myös palvelumuotoilun sektorille.

Kanadalainen BRP Inc. julkisti vuoden 2019 Arctic Design Week -tapahtumassa jo neljännen muotoilukilpailunsa arktisten alueiden teollisen muotoilun opiskelijoille. Tulokset ja palkinnot julkaistaan vuoden 2020 verkossa.

Arctic Design Week avaa uusia muotoilukilpailusarjoja ja tilaisuudessa lanseerataan uusi muotoilukilpailu, jonka tulokset julkaistaan vuoden 2021 Arctic Design Award Night -tapahtumassa.

Award Nigt -tapahtumassa palkitaan myös Vuoden arktinen muotoiluyritys 2020, Vuoden arktinen muotoilijayritys 2020 sekä Vuoden arktisen muotoilun opiskelija 2020. Arktisen Muotoilun Elämäntyö -huomionosoitus jaetaan pitkäjänteisestä ja uraauurtavasta työstä, jossa muotoilu on keskeisessä roolissa.

Vuoden 2021 Arktisten Muotoilukilpailujen voittajat julkistetaan 24.3.2021 verkossa ja sosiaalisessa mediassa!

KANSAINVÄLINEN TEOLLISEN MUOTOILUN SUUNNITTELUKILPAILU

BRP luo uusia tapoja liikuttaa ihmisiä – lumella, vedessä, asvaltilla, maastossa – ja jopa ilmassa.
Kanadan Valcourtissa perustettu BRP on jo vuosikymmenet muokannut ihmisten tapaa liikkua. Kekseliäisyys, innovatiivisuus ja asiakaslähtöisyys ovat aina olleet osa BRP:n perusarvoja vuodesta 1937 alkaen, jolloin BRP perustettiin. BRP:n tuotantolaitokset sijaitsevat Kanadassa, Suomessa, USA:ssa, Meksikossa ja Itävallassa ja työllistävät noin 12 500 ihmistä.

BRP:n tuoteportfolioon kuuluu Lynx- ja Ski-Doo moottorikelkat, Sea-Doo vesijetit, Can-Am mönkijät ja rinnakkain istuttavat mönkijät, Alumacraft- ja Manitou-veneet, Evinrude-perämoottorit ja Rotax-moottorit. BRP:n design filosofia on luoda innovatiivisia, käytännöllisiä ja jännittäviä, asiakasodotukset ylittäviä tuotteita.

BRP:n Designkilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja nyt järjestyksessään neljäs kilpailu laajenee 6 eri Design kouluun ympäri maailmaa (Suomi, Tanska, USA ja Kanada). Kilpailun voittaja palkitaan 4 – 6 kuukauden palkallisella harjoittelulla modernissa BRP:n Design & Innovaatiokeskuksessa Kanadassa.

Tämän vuoden kilpailun tavoitteena on rohkaista opiskelijoita etsimään ja luomaan uusia kestävän liikkuvuuden mahdollisuuksia alueille, joissa pohjoiset ilmasto-olosuhteet tuovat haasteita liikkumiselle. Opiskelijoiden tulee luoda vetoava, kaupunkioloihin soveltuva turvallinen 1+1 hengen sähköinen kulkuneuvo vuodelle 2025.