Arktisen muotoilun palkinnot

KANSAINVÄLISET MUOTOILUKILPAILUT EDISTÄMÄÄN YRITYSTEN KILPAILUASEMAA

Arctic Design Weekin arktiset muotoilukilpailut tarjoavat yrityksille mahdollisuuden hyödyntää muotoilutoimijoiden ja opiskelijoiden osaamista yritysten kilpailukyvyn edistämisessä. Jo usean vuoden ajan muotoilukilpailu on toteutettu teollisen muotoilun sektorilla. Vuonna 2020 muotoilukilpailu on avattu myös palvelumuotoilun sektorille.
Kanadalainen BRP Inc. julkistaa vuoden 2022 Arctic Design Week -tapahtumassa jo viidennen muotoilukilpailunsa arktisten alueiden teollisen muotoilun opiskelijoille.

Awards Night -tapahtumassa palkitaan myös Vuoden arktinen muotoiluintensiivinen yritys 2022, sekä Vuoden arktisen muotoilun opiskelija 2022. Arktisen Muotoilun Elämäntyö -huomionosoitus jaetaan pitkäjänteisestä ja uraauurtavasta työstä, jossa muotoilu on keskeisessä roolissa.

Vuoden 2022 Arktisten Muotoilukilpailujen voittajat julkistetaan 23.3.2022 Kulttuurikeskus Korundissa!

Arctic Design Week on nimennyt sitoutumattoman ulkopuolisen palkintoraadin arvioimaan arktisen muotoilun palkintojen saajia.  Advisory Boardin päätöksellä juryyn on kutsuttu seuraavat henkilöt:

Muotoilualan asiantuntijat  (4) 

Arni Aromaa, teollinen muotoilija, CEO Pentagon Design

Päivi Tahkokallio, CEO Tahkokallio Design+

Heikki Hepoaho, arkkitehti, tiedekeskuksen päällikkö, Metsähallitus

Kirsi Svärd, teollinen muotoilija, asiakkuusvastaava Business Joensuu

Muut juryn kutsuttavat jäsenet (2)

Liisa Ansala, KT, tj Lapin Kauppakamari

Riikka Knuuti, Social Responsibility & Communications Specialist at Anglo American, elinvoimalautakunnan jäsen  (vastuullisuus-, viestintäasiantuntija)

KANSAINVÄLINEN TEOLLISEN MUOTOILUN SUUNNITTELUKILPAILU

BRP luo uusia tapoja liikuttaa ihmisiä – lumella, vedessä, asvaltilla, maastossa – ja jopa ilmassa.
Kanadan Valcourtissa perustettu BRP on jo vuosikymmenet muokannut ihmisten tapaa liikkua. Kekseliäisyys, innovatiivisuus ja asiakaslähtöisyys ovat aina olleet osa BRP:n perusarvoja vuodesta 1937 alkaen, jolloin BRP perustettiin. BRP:n tuotantolaitokset sijaitsevat Kanadassa, Suomessa, USA:ssa, Meksikossa ja Itävallassa ja työllistävät noin 12 500 ihmistä.

BRP:n tuoteportfolioon kuuluu Lynx- ja Ski-Doo moottorikelkat, Sea-Doo vesijetit, Can-Am mönkijät ja rinnakkain istuttavat mönkijät, Alumacraft- ja Manitou-veneet, Evinrude-perämoottorit ja Rotax-moottorit. BRP:n design filosofia on luoda innovatiivisia, käytännöllisiä ja jännittäviä, asiakasodotukset ylittäviä tuotteita.

BRP:n Designkilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja nyt järjestyksessään neljäs kilpailu laajenee 6 eri Design kouluun ympäri maailmaa (Suomi, Tanska, USA ja Kanada). Kilpailun voittaja palkitaan 4 – 6 kuukauden palkallisella harjoittelulla modernissa BRP:n Design & Innovaatiokeskuksessa Kanadassa.

Tämän vuoden kilpailun tavoitteena on rohkaista opiskelijoita etsimään ja luomaan uusia kestävän liikkuvuuden mahdollisuuksia alueille, joissa pohjoiset ilmasto-olosuhteet tuovat haasteita liikkumiselle. Opiskelijoiden tulee luoda vetoava, kaupunkioloihin soveltuva turvallinen 1+1 hengen sähköinen kulkuneuvo vuodelle 2025.