Arktinen muotoilu parantaa elämisen laatua

Tervetuloa Arctic Design Weekille!

Arctic Design Week kokoaa yhteen muotoilupalveluiden tuottajia ja käyttäjiä, yrittäjiä ja kehittäjiä, joka vuosi maaliskuussa viikolla 12.

Verkostoidu, opi uutta, nauti hetkistä ja ylläty viikon aikana. Pohjoinen teema sisältää festivaalielämyksiä, messukokemuksia, muotinäytöksiä, luentoja, vieraita läheltä ja kaukaa, näyttelyitä, ruokaa ja juomaa, ja kilpailuja. Tapahtumia ja ohjelmaa on kaikenikäisille.

Kuinka voin olla mukana?

Suurin osa pitkin viikkoa sijoittuvista tapahtumista ovat maksuttomia. Tarjolla olevista tapahtumista saat parhaiten tietoa seuraamalla Arctic Design Weekin ohjelmakalenteria sekä sosiaalisen median verkkosivuja. Maksullisten tapahtumien tai paikkavarausta edellyttävien tapahtumien osalta kannattaa olla aktiivisesti kuulolla, sillä paikkoja on rajoitetusti.

 

Ensimmäinen “Luova Leiri Lapissa” -ohjelma Arctic Design Weekillä 

Design-juna matkaa Helsingistä Rovaniemelle maaliskuussa 2023

 

Muotoilijayhteisöt kokoontuvat Rovaniemelle maailman pohjoisimmalle designviikolle hyödyntämään 15-vuotisjuhlavuoden ohjelmistotarjontaa sekä inspiroitumaan ammatillisesti arktisesta muotoilusta. Arctic Design Week järjestää Oulun ja Helsingin muotoiluyhteisöille suunnatun design-junan yhteistyössä VR:n kanssa. Tavoitteena on tehdä design-junasta vuosittainen  “Luova Leiri Lapissa”.

Elämyksellinen Rovaniemi

Lapin puhtaat vuodenajat ja sen arktinen pääkaupunki Rovaniemi ovat täynnä uniikkeja elämyksiä – hyvin kokijalleen muotoiltuna. Kansainvälinen yliopistokaupunki on Ounasvaaran ansiosta myös liikuntamatkailun keskus.

JOULUPUKIN KOTIKAUPUNKI

Joulupukki on tavattavissa Rovaniemellä vuoden jokaisena päivänä. Joulupukin kaupunkiresidenssi sijaitsee Napapiirillä Joulupukin Pajakylässä. Joulupukki saa vuosittain yli puoli miljoonaa kirjettä ympäri maailmaa, joihin myös vastataan. Lue lisää >

Ounasvaara

Ounasvaara on monipuolinen urheilukeskittymä. Hiihtokeskus, golfkenttä, urheilu- ja hyvinvointikeskus sekä laaja luontoreittien verkosto löytyvät aivan kaupungin tuntumasta. Kaupunki on saanut European City of Sport 2020 -tunnustuksen. Lue lisää >

Napapiiri 70 v

Napapiiri ja Joulupukin Pajakylä ovat kansainvälisesti tunnetuin vierailukohde, jossa käy yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain. Vuosi 2020 on Napapiirin 70 v juhlavuosi. Lue lisää >

Tapahtumapaikat

Tapahtumat ovat pääosin aivan Rovaniemen keskustan tuntumassa sekä Lapin yliopistolla.  Tapahtumia on tänä vuonna Kulttuurikeskus Korundissa, Tiedekeskus Pilkkeessä, Arktikumissa, Napapiirillä sekä keskusta-alueen kauppakeskuksissa, liikkeissä ja pääkaduilla.

Saavutettavuus

Tapahtumaviikolle ovat kaikki tervetulleita. Pyrimme tulevaisuudessa tuomaan tapahtumia esille yhä monipuolisemmin helpommin lähestyttävillä tavoilla. Osa ohjelmasta on suunnattu yrityksille ja opiskelijoille, mutta siitä on mainittu tapahtumakuvauksessa erikseen.

Matkustamiseen liittyvissä saavutettavuus asioissa pyydämme olemaan yhteydessä palveluntarjoajaan.

Minun vastuullisuuteni

Kestävästä kehityksestä kiinnostuneita matkustajia pyrimme auttamaan vinkein ja suosituksin. Pyrimme tuomaan esille, kuinka paikallisesti voi toimia ympäristöä ja eettisiä periaatteita kunnioittaen.

Kongressipaketit

Muotoilufoorumit ovat varattavissa ja ostettavissa online-järjestelmän avulla.

Rovaniemi – Lapland

Rovaniemi ja Lappi ovat kotimme.

Kysymykset ja palaute

Palautetta voit antaa jo ennen tapahtumia, jos verkkosivuiltamme ei löydy tarvittavia vastauksia. Otathan huomioon, että osa ohjelmistostamme on vielä työn alla ja pyrimme tuomaan lisätietoa mahdollisimman pian.

Lappi – tavanomaisen yläpuolella

Lappi on tavanomaisen yläpuolella: eksoottinen arktinen maakunta, jossa revontulet loimuavat pimeällä taivaalla ja keskiyön aurinko luo valkeita kesäöitä.

Lappi on puhdasta luontoa, omaleimaisia kulttuuriohjelmia ja aitoja ihmisiä ainutlaatuisine tarinoineen.

Lappi on Suomen huipulla – matkakohde, uuden elämän alku, kuvauspaikka ja kannattava sijoituskohde.