24H Designkilpailu 2012

24H Designkilpailu 2012

Yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa.
Kilpailun teema: Paikalliset kivijalkayritykset

Vuoden 24H designkilpailun tavoitteena oli kirkastaa kivijalkayritysten brändiä kaupunkikeskustojen elävöittämiseksti ja yritysten liiketoimintakonseptien kehittämiseksi. Helsinki oli valittu maailman designpääkaupungiksi ja Rovaniemi oli tehnyt koko WDC2012Helsinki -vuotta koskevan yhteistyösopimuksen. Kilpailu järjestettiin tästä syystä yhteistyössä Rovaniemen ja Helsingin kaupunkien ja WDC2012 Helsinki -vuoden kanssa.

Kilpailu käynnistyi junamatkalla Helsinki—Rovaniemi, jonka aikana kilpailun neljä tiimiä työskentelivät läpi yön konseptien kehittämiseksi. Kehittämistyötä jatkettiin vielä toisessa sessiossa Lapin yliopisto taiteiden tiedekunnassa.24h designkilpailun voitti rovaniemeläinen muotoiluyritys Advertising Kioski joukkueensa kanssa konseptilla ”Löydä yksi, löydät ne kaikki”. Ideana oli, että kivijalkaliikkeet tukevat toisiaan, kehuvat kaveria, verkostoituvat sekä toimivat suosittelijoina fyysisesti liikkeissään ja virtuaalisesti. Jury valitsi voittajan ja yleisö sai äänestää suosikkinsa.

Advertising Kioskin joukkueeseen kuuluivat Ilkka Väyrynen, Kirsi Pitkänen ja Viivi Tuominen, Matti Henttunen Kunnes Oy:lta, Eija Limnell Fleuriste-yrityksestä sekä muotoiluopiskelija Henri Lilius Lapin Yliopistosta.

Muut osallistujat: muotoilutoimistot Diagonal ja Rune Helsingistä, Berg Design, Treeform, Töölön Paperi Oy, Punainen Lanka, LIIKE ja Up with Kallio-verkosto, Taito-Lappi, Vesalan luomu- ja Lähiruokakauppa Oy ja Väri Laitinen Oy sekä muotoiluopiskelijoita Lapin Yliopistolta. Tapahtuman sisällöstä vastasi Rovaniemi Design Week —tuottaja Päivi Tahkokallio, Tahkokallio Design+

24h designkilpailun voitti Advertising Kioskin joukkue

24h-designkilpailun jury:
Esa Auer, Rovaniemen Yrittäjät, puheenjohtaja
Erkki Kautto, Rovaniemen kaupunki, elinkeinopäällikkö
Anu Mänttäri , Helsinki, WDC 2012 Helsinki -vuosi
Satu Miettinen, Lapin yliopisto, taiteiden tiedekunta, professori
Tuija Seipell, The Cool Hunter Blog, pääblogisti
Juryn sihteeri Päivi Tahkokallio

Share This