2013, Arctic lives 18. – 24.02

2013, Arctic lives 18. – 24.02

Yhteistyössä: Tiedekeskus Pilke, Lapland Snow Design Project, sekä Arktinen keskus

Teemana oli miten muotoilu auttaa meitä selviämään arktisessa liike-elämässä.

Tapahtumia:

Rovaniemi Design Week -avajaiset
Tiedekeskus Pilke ja Arktikum pihalla 18.2.2013
Rovaniemi Design Weekin avajaiset vietettiin Arktikumin ja Pilkkeen alueella rakennetulla lumiteatterilla. Arctic Lives -teema kokosi yhteen installaatioita, muotinäytöksen, talvitaidetta, ja cold testing -labiratorion samassa tilassa. Esiintyjänä oli koomikko Ilari Johansson ja alue oli kauniisti valaistu. Tilaisuudessa tarjoiltiin kuumaa hernekeittoa. Paikalliset vaatesuunnittelijat esittelivät luomuksiaan ulkona jääveistoksien keskellä, joiden kanssa kaupunkilaiset pystyivät interaktiivisesti liikkumaan. Luminen amfiteatteri vaati lunta Kemistä asti lumenkeräyspisteiltä.

Näyttelyitä

Yrjö Makkonen; Mikrobiologiset ryijyt -näyttely
Tiedekeskus Pilke, 18.-24.2.2013 Makkosen uniikit ryijyt esittävät mikroskooppisen pieniä biologisia rakenteita kuten luusoluja ja viherhiukkasia . Ensimmäisen ryijyn luonnon designista Makkonen toteutti jo 1950-luvun alussa.”

Fennia Prize -näyttely
Tiedekeskus Pilke, 18.-24.2.2013

Artisches Design -näyttely
Tiedekeskus Pilke, 18.-24.2.2013
Arktisches Design – 7 nuorta valokuvaajaa olivat tutkineet Napapiirillä toimivien yritysten suhdetta luontoon ja kiteyttäneet sen yhteen valokuvateokseen

Kamina-näyttely

Design hulinat
Tiedekeskus Pilke 18.-22.2.
Koululaisryhmille työpaja Pilkkeessä koko viikonlopun ajan. Tapahtuma oli koululaisille maksuton.

Arctic Design Lab
Tiedekeskus Pilke ja Arktikumin piha-alue, 19.-22.2.2013
Pihalla pääsi kokeilemaan kylmäpukuja testilaboratoriossa ja keskustelemaan kylmästä.

Juhlaillallinen
Isäntänä Esko Lotvonen

LUMOTION ja Hanji Fashion Show -muotinäytökset
23.2.2013 Arktikum ja Tiedekeskus Pilke piha-alue
LUMOTION muotoilua kaikille muotinäytöksen muodossa.

Arktista elämää- Moto metsässä, Ponsse-baletti
Tiedekeskus Pilke, bussikuljetus tapahtumapaikalle, 22.2.2013

Design kävely
Rovaniemen keskusta (Ainonkatu1) 18.2.2013
Opastettu kierros keskustan designkohteista, joka päättyi Arctic Design Weekin avajaisiin.

DesignPutiikki

Design-brunssi
24.2.2013

Arctic Lives -Seminar
21.2.2013
Aiheina olivat mikä rooli muotoilulla on arktisessa liike-elämässä ja miten muotoilu auttaa meitä selviämään. Arktista Elämää oli myös seminaarin pääkonteksti. Seminaarissa käsiteltiin kylmätestausta, lumi- ja jäärakentamista, kylmävaatetusta, palvelumuotoilua ja matkailua, kestävää muotoilua, kansainvälistymistä sekä yhteiskuntaa. Seminaarin kielinä toimivat englanti ja suomi. Arctic Power ja yliopiston järjestämässä seminaarissa 21.2. oli puhumassa kylmätestauksen kärkinimiä.

Key speakereinä olivat Joerg Hogefeld, Senior Engineer, Ford Motor Company, Minna Parikka; CEO, Minna Parikka Ltd., Claudia Zeiske, Director, Deveron Arts, Hikaru Yamaguchi, Brynhildur Pálsdóttir; VÍK PRJÓNSDÓTTIR, ja Gu¤finna Mjöll Mangúsdóttir; VÍK PRJÓNSDÓTTIR.

Ulkotapahtumaa
Rovaniemen Arctic Powerin, Rovaniemen Ammattikorkeakoulun sekä Lapin Yliopiston Test-labissa eli testauslaboratoriossa Heat-It puvut olivat keränneet huomiota ja opiskelijat saivat esitellä pukuja kaikille. Standillä toimivat Heat-It Oy, Pekka Kilpeläinen, Marjatta Heikelä-Rastas Yliopistolta, Tommi Ajoviita Ivalon testiradalta ja Nokian Renkaat Oyj:lta, sekä Tuomas Alakunnas eSled Projektista Arctic Powerin standi oli hyvin suosittu ulkomaalaisten keskuudessa, koska se innosti puhumaan Suomen talvesta ja revontulista.

Share This