24H Designkilpailu 2009

24H Designkilpailu 2009, 29.9.-1.10.

Yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa.
Ensimmäisen 24h designkilpailun teema: Napapiiri

Rovaniemi Design Weekin ensimmäisen vaiheen tapahtumiin kuului vuosittainen 24H designkilpailu, jossa muotoilutoimistojen, muotoiluopiskelijoiden ja kilpailun teemaan liityvien yritysten muodostamat huipputiimit konseptoivat Rovaniemen kaupungin määrittelemän kohdealueen kehittämistä 24h tunnin ajan.

Ensimmäisen RDW-tapahtumaviikon teemana oli Napapiirin alue. Kehittämisen tavoitteita olivat alueen infran kehittäminen, palvelut, saavutettavuus ja viihtyvyys. Kilpailun neljää joukkuetta johtivat muotoilutoimistot Seven-1 ja Mieland Rovaniemeltä sekä Hahmo ja Muotohiomo Helsingistä. Jokaisessa joukkueessa oli myös Lapin Yliopiston opiskelijoita, kehitettävän tuotteen tai palvelun käyttäjiä sekä Napapiirillä sijaitseva yritys.

Tapahtumaviikon aikana Rovaniemellä järjestettiin myös Matkailuparlamentti, jonka osallistujat valitsivat voittajan äänestämällä joukkueiden esitysten perusteella.

24h designkisan voitti mainostoimisto Seven-1:n joukkue

Ensimmäisen 24h designkilpailun voitti Seven 1 -mainostoimiston Kilttilä-Niceland konsepti. Konseptin teemoja olivat hyväntahtoisuus, kiltteys, satumaisuus, toiveiden toteutuminen ja näiden ympärille rakennettu ympäristöystävällinen ja osallistava palvelukonsepti, jossa yhteiskunta- ja ympäristövastuullisuus oli yhdistetty markailukonseptiin.

Share This