Modernit virtuaalimessut

ÄÄRI Arctic Design Expo 2021

Arktisten designtuotteiden
virtuaalinen messutapahtuma 22.-28.3.2021

 

Vuonna 2021 ÄÄRI Expo raivaa tietä erityisesti paikalliselle muotoilutyölle ja tuo esiin pohjoisen muotoilun ammattilaisia ja heidän monipuolista osaamistaan. Turvallisuussyistä tämän vuoden messut toteutetaan virtuaalisesti verkossa.   

ÄÄRI Expo on suomalaisten, skandinaavisten ja lappilaisten designtuotteiden myynti- ja esittelytapahtuma, jonka tarkoitus on tuoda usein näkymättömäksi jäävä muotoilutyö nähtäväksi, koettavaksi ja ostettavaksi osana monipuolista Arctic Design Weekin kokonaisohjelmaa arcticdesignweek.fi/ohjelma/

Vuonna 2021 ÄÄRI Expo toteutetaan virtuaalimessuna, joka koostuu neljää teemaa käsittelevästä ÄÄRELLÄ Talkshow muotoilukeskusteluista sekä näytteilleasettajien luomista ÄÄRI Show Roomeista.

ÄÄRELLÄ on talk show muotoilusta ja sen mahdollisuuksista. Sukellamme eri alojen ammattilaisten kanssa muotoilun mahdollisuuksien maailmaan. Avaamme näkökulmia pohjoisesta muotoilusta ja kuulemme tarinoita yrittäjiltä luovuuden hyödyntämisestä ja uuden innovoinnista. ÄÄRELLÄ-keskusteluihin katsojat johdattaa muotoilutoimisto Arctic Factoryn toimitusjohtaja ja head designer Julius Oförsagd.

ÄÄRELLÄ TalkShow -lähetykset ovat katsottavissa allaolevista teemakohtaisista linkeistä seuraavasti:

1. ÄÄRELLÄ – Pohjoiset materiaalit ja muodot, to 25.3 klo 12 lähtien
2. ÄÄRELLÄ –  Muotoilu arktisessa ympäristössä, pe 26.3 klo 12 lähtien
3. ÄÄRELLÄ – Kulttuuri ja perinteet, la 27.3 klo 12 lähtien
4. ÄÄRELLÄ – Pohjoinen luovuuden lähteenä, su 28.3 klo 12 lähtien

ÄÄri Expo Tapahtuma toimii verkossa koko Design Weekin 22.–28.3.2021 ajan.  Yleisöllä on mahdollisuus tutustua ja perehtyä yrityksiin sekä heidän tarjoomiin verkossa sekä seurata tarinoita niiden takaa muotoilukeskusteluissa.

ÄÄRI – teemana pohjoiset materiaalit ja muodot

Esillä ovat pohjoisen muodot ja materiaalit sekä kestävä kehitys. Kohteeseen muodostuu pohjoisten tuotteiden design-putiikki, josta voi ostaa esineitä, tekstiilejä ja elintarvikkeita.

Teemakohteessa esittäytyvät seuraavat yritykset ja tuotteet:

Ester Visualestervisual.com
Kinos Designkinosdesign.com
Siinne Valoakustiikkasiinne.com
Damastikoru – damastikoru.fi

 

ÄÄRI – TEEMANA KULTTUURI JA PERINTEET

Teeman avulla luodaan ainutlaatuinen kokonaisuus, joka kertoo pohjoisten olosuhteiden muokkaamasta perinteisestä elämäntavasta. Esiin haetaan käytännönläheistä muotoilua. Yrityksiä, jotka ovat tehneet paikallisuudesta ja perinteistä bisnestä muotoilun avulla.

Teemakohteessa esittelyssä olevat yritykset, tuotteet ja palvelut löydät ÄÄRI Show roomista alla:

Arctic Ice Cream Factory: https://www.arcticicecream.fi/

Inarin Käsityöpuoti: https://kasityopuoti.fi/

 

ÄÄRI – muotoilu arktisessa ympäristössä

Muotoilu arktisessa ympäristössä

Pohjoisen luonto inspiroi työssä ja vapaa-ajalla, ja lisää luovuutta. Miten Lapissa tartuttiin koronan synnyttämään tilanteeseen ja yhtäkkiseen etätyö ”trendiin”, ja muotoiltiin mahdollisuuksia yhdistää työtä ja vapaa-aikaa? Miten luovan alan yritykset voivat vielä enemmän hyödyntää Lapin herättämää kiinnostusta ja innostusta oman brändinsä rakentamisessa ja tuotteidensa ja palveluidensa tunnetuksi tekemisessä? Miten Lappi avautuu maailmalle ja maailma Lappiin etäyhteyksien kautta?

 

Teemakohteessa esittelyssä seuraavat yritykset sekä tuotteet ja palvelut:

Kohta Co Working: https://kohtacoworking.com/

Innovation Home: https://coworkinghome.com/

Y-North: https://y-north.com/

 

ÄÄRI – pohjoinen luovuuden lähteenä

Pohjoinen luovuuden lähteenä

Pandemia-aika on pakottanut yrityksiä olemaan uudella tavalla luovia ja toteuttamaan nopeita uudistuksia liiketoiminnassaan. Kuinka palvelumuotoilusta ja asiakasymmärryksen lisäämisestä saadaan apuja tuotteiden ja palveluiden rakentamiseen?

 

Teemakohteessa esittelyssä seuraavat yritykset sekä tuotteet ja palvelut:

Beyond Arcticbeyondarctic.com

Tiedekeskus Pilke:  Pilke 

Arctic Factory: https://fi.arctic-factory.com/

ÄÄRi Arctic Design Expo

ARCTIC DESIGN WEEK ON DESIGN TUOTTEIDEN KAUPPAPAIKKA