Modernit virtuaalimessut

ÄÄRI Arctic Design Expo 2021

Arktisten designtuotteiden
edustava virtuaalinen messutapahtuma 22.-28.3.2021

 

Vuonna 2021 ÄÄRI Expo raivaa tietä erityisesti paikalliselle muotoilutyölle ja tuo esiin pohjoisen muotoilun ammattilaisia ja heidän monipuolista osaamistaan. Turvallisuussyistä tämän vuoden messut toteutetaan virtuaalisesti verkossa.   

ÄÄRI Expo on suomalaisten, skandinaavisten ja lappilaisten designtuotteiden myynti- ja esittelytapahtuma, jonka tarkoitus on tuoda usein näkymättömäksi jäävä muotoilutyö nähtäväksi, koettavaksi ja ostettavaksi osana monipuolista Arctic Design Weekin kokonaisohjelmaa arcticdesignweek.fi/ohjelma/

ÄÄRI Expon ideana on se, että kuhunkin neljään teemalliseen virtuaalimessuun sijoittuu viitisen designyritystä sekä teemaa käsittelevä ÄÄRI-studio muotoilukeskusteluja varten. Taiteiden tiedekunnan opiskelijatiimi on suunnitellut näyttävän ÄÄRI areenan. Tapahtuma toimii verkossa koko Design Weekin 22.–28.3.2021 ajan.  Yleisöllä olisi mahdollisuus tutustua ja perehtyä yrityksiin sekä heidän tarjoomiin verkossa sekä seurata tarinoita niiden takaa muotoilukeskusteluissa.

ÄÄRI – teemana pohjoiset materiaalit ja muodot, pohjoisten tuotteiden designputiikki

Esillä ovat pohjoisen muodot ja materiaalit sekä kestävä kehitys. Kohteeseen muodostuu pohjoisten tuotteiden design-putiikki, josta voi ostaa esineitä, tekstiilejä ja elintarvikkeita. 

Teemakohteessa esittäytyvät seuraavat yritykset ja tuotteet: 

Ester Visualestervisual.com
Kinos Designkinosdesign.com
Beyond Arcticbeyondarctic.com
Siinneakustiikkasiinne.com
Damastiadamastikoru.fi

 

ÄÄRI – TEEMANA KULTTUURI JA PERINTEET

Teeman avulla luodaan ainutlaatuinen kokonaisuus, joka kertoo pohjoisten olosuhteiden muokkaamasta perinteisestä elämäntavasta. Esiin haetaan käytännönläheistä muotoilua. Yrityksiä, jotka ovat tehneet paikallisuudesta ja perinteistä bisnestä muotoilun avulla.

 

Teemakohteessa esittelyssä seuraavat yritykset  sekä tuotteet ja palvelut:

 

ÄÄRI – muotoilu arktisessa ympäristössä

Muotoilu arktisessa ympäristössä

Pohjoisen luonto inspiroi työssä ja vapaa-ajalla, ja lisää luovuutta. Miten Lapissa tartuttiin koronan synnyttämään tilanteeseen ja yhtäkkiseen etätyö ”trendiin”, ja muotoiltiin mahdollisuuksia yhdistää työtä ja vapaa-aikaa? Miten luovan alan yritykset voivat vielä enemmän hyödyntää Lapin herättämää kiinnostusta ja innostusta oman brändinsä rakentamisessa ja tuotteidensa ja palveluidensa tunnetuksi tekemisessä? Miten Lappi avautuu maailmalle ja maailma Lappiin etäyhteyksien kautta?

 

Teemakohteessa esittelyssä seuraavat yritykset sekä tuotteet ja palvelut: 

 

Aittatie 3, 96100 Rovaniemi

ÄÄRi Arctic Design Expo

ARCTIC DESIGN WEEK ON DESIGN TUOTTEIDEN KAUPPAPAIKKA