Ajankohtaista

Kumppanuusyhteistyö on poikinut Kansalaistorille tammikuussa avautuvan näyttävän lumitilan  

Business Rovaniemi on yhteistyössä kaupungin tilapalveluiden kanssa valmistellut arktisuutta ja vastuullisuutta esille nostavaa lumitilahanketta yhteistyökumppaninsa Polestar Automotive Finlandin kanssa. Kansainvälinen täyssähköautotoimija investoi kaupunkiin Arctic Design Week -teeman vuoksi, koska näkee siinä kansainvälistä potentiaalia. Hanke on ensimmäinen Rovaniemen keskusta-alueelle rakennettava isompi lumiteos, jollaista on kaivattu kaupunkiin. Lumiteos julkistetaan 10.1.2023.

Tammikuun alussa avautuva, Kansalaistorille rakennettava teos on avoin kaikille. Lumirakennelmassa on luvassa tammi-helmikuun aikana erilaisia avoimia tilaisuuksia kaupunkilaisille, yrittäjille ja toimijoille muun muassa Business Rovaniemen järjestämänä. Eri toimijat voivat myös järjestää tilassa omia tilaisuuksiaan maksutta. Tilan varaukset tehdään Business Rovaniemen kautta, osoitteessa taina.torvela@rovaniemi.fi

Lumitila ja kansainvälinen yhteistyö ovat osa Rovaniemen kaupungin ja korkeakoulukonsernin järjestämän arktisen muotoiluviikon, Arctic Design Weekin ennakko-ohjelmaa. Arctic Design Week järjestetään maaliskuussa 20.-26.3.2023.

“Olen iloinen, että Polestar otti yhteyttä ja halusi tehdä näyttävää yhteistyötä. Nyt Arctic Design Week toimii juuri toivotulla tavalla, vetovoimaisena yhteistyömuotona niille, joille arktisuus, muotoilu ja vastuullisuus ovat vahvoja teemoja. Tässä on suuri kaupungin elinvoimaa sekä kansainvälistä tunnettuutta lisäävä potentiaali. Meillä on myös kaivattu keskustan alueelle lumirakenteita ja aktisuutta konkretisoivia sisältöjä”, sanoo Arctic Design Weekin tuottaja, Rovaniemen kaupungin muotoilupäällikkö Taina Torvela.

Lumirakennelman rahoittaa kokonaisuudessaan Polestar. Lumitila edustaa hyvin pohjoista minimalistista vastuullista muotoilua. Valmistusmateriaalina käytetään Ounasvaaran hiihtokeskuksesta lainattua lunta, joka palautetaan takaisin purkamisen jälkeen. Lumiteoksesta tuotetaan laadukasta kuva- ja videomateriaalia kansainväliseen jakeluun. Rakentamisesta ja muista tarvittavista palveluista vastaavat paikalliset ja alueelliset toimijat. Alueella oleva Kain Tapperin Vuorten synty -kiviveistos on suojattu rakentamisprojektilta. Sopimuksen mukaisesti Polestar myös purkaa lumitilan ja ennallistaa alueen.

Yritykset vahvistavat brändinäkyvyyttään muotoiluviikolla

Arctic Design Week kiinnostaa kansainvälisiä brändejä ja yrityksiä. Yritykset näkevät merkityksellisenä liittää oman brändinsä vastuullisuutta, arktisuutta ja muotoilua edustavaan kansainväliseen Arctic Design Week-brändiin.

Uutena suomalaisena tekstiilialan brändinä kumppanuusyritysten joukkoon on liittynyt Joutsen Finland Oy. Muita kumppanuuksia ovat BRP Finland Oy, Polestar Finland Oy, Grano Oy, Kaleva Media Oy.

”Joutsen Finland Oy on suomalainen yritys, joka on perustettu jo vuonna 1936. Meille on tärkeää olla mukana profiililtaan hyvässä tapahtumassa, jossa arktisuus, muotoilu ja vastuullisuus ovat keskiössä. Haluamme olla kertomassa panostuksistamme vastuullisuuteen ja muotoiluun. Tärkeää meille on myös saada kuluttajilta ja nuorilta muotoilijoilta näkemyksiä tulevaisuuden kehitystyöhömme”, sanoo Joutsenen Muotiliiketoiminnan vetäjä Katja Helén Joutsen Finland Oy:stä

Lisätietoja: Taina Torvela, muotoilupäällikkö, Business Rovaniemi, Arctic Design Weekin tuottaja, taina.torvela@rovaniemi.fi, puh. 040 135 0361

 

Share This