Ajankohtaista

Messut valtaa Rovaniemen upean kaupungintalon – luvassa monipuolinen valikoima kotimaisia designtuotteita sekä arktista taidetta

ÄÄRI Arctic Design Market on Arctic Design Weekin yhteydessä järjestettävä suomalaisten, skandinaavisten ja lappilaisten designtuotteiden myynti- ja esittelytapahtuma, jonka tarkoitus on tuoda esille pohjoista muotoilua. Tapahtuma järjestetään Rovaniemen kaupungintalolla 25.-26.3.2023.

Kuvateksti: Ester Visualin yrittäjä, kuvantekijä Elisa Ahonen on yksi Ääri Arctic Design Marketin tämän vuoden näytteilleasettajista. ”Odotan innolla kävijöiden ja muiden suunnittelijoiden tapaamisia. On tärkeää, että tämän kaltaisia designtapahtumia Rovaniemellä järjestetään.”

Tänä vuonna Ääri Arctic Design Market -messutapahtuma valtaa Rovaniemen kaupungintalon, joka sijaitsee kauniissa Aalto-keskuksessa Kansalaistorilla.

Viikonlopun mittaisesta tapahtumasta löytyy laaja kattaus muotia, asusteita, sisustusta ja muotoilua kotimaisilta suunnittelijoilta. Kävijät voivat tehdä mitä mielenkiintoisimpia löytöjä suoraan näytteilleasettajilta.

– Ääri Arctic Design Market on matalan kynnyksen tapahtuma. Kuka tahansa voi tulla piipahtamaan helposti saavutettavassa Rovaniemen kaupungintalossa, joka on myös äärimmäisen komea arkkitehtuuriltaan. Miljöö sopii messuille tänä vuonna entistäkin paremmin ja antaa juhlavat puitteet. Todellinen designpaikka designtapahtumalle, toteaa ÄÄRI Arctic Design Marketin tuottaja Paula Kouri hymyillen.

Kouri odottaa tapahtumalta eniten mielenkiintoisia kohtaamisia suunnittelijoiden ja kävijöiden välillä. Paikan päällä voi helposti kysäistä lisää tuotteista sekä niiden syntyprosessista.

– Monella näytteilleasettajalla on myös hyviä messutarjouksia, joten kannattaa tulla tekemään löytöjä kotimaisilta suunnittelijoilta sekä tulla tutustumaan erilaisiin tuotteisiin, joihin ei välttämättä ole aikaisemmin törmännyt, summaa Kouri.

Kuvateksti: ÄäriArctic Design Market on näyteikkuna arktiseen muotoiluosaamiseen. ”Jokainen on lämpimästi tervetullut tutustumaan mielenkiintoisiin brändeihin, kokemaan ripauksen uutta muotoilun saralla sekä tekemään upeita designlöytöjä”, tuottaja Paula Kouri kommentoi. (Arkistokuva)

 

Untuvatuotelöytöjä pohjoisen olosuhteisiin

Arctic Design Weekin juhlavuoden messutapahtumaan on ilmoittautunut lähes 30 näytteilleasettajaa ympäri Suomen. Yksi osallistujista on suomalainen Joutsen Finland Oy, joka on tunnettu laadukkaista ja maailman puhtaimmista untuvatuotteista.

– Tänä vuonna osallistumme kattavalla valikoimalla ÄÄRI Arctic Design Market -tapahtumaan. Nyt ihmisillä on tuhannen taalan tilaisuus päästä sovittamaan ja kokeilemaan tuotteitamme paikan päällä sekä keskustelemaan untuva-asiantuntijoidemme kanssa. Lisäksi olemme tehneet muotoiluviikkoa varten Untuvikko-tyynyn, joka voi jäädä muistoksi tapahtumasta, kertoo muotiliiketoiminnan vetäjä Katja Helén Joutsen Finland Oy:ltä.

Helén itsekin osallistuu maailman pohjoisimmalle muotoiluviikolle ensimmäistä kertaa. Arctic Design Weekin ajankohtainen teema kestävästä muotoilusta erityisesti ilahduttaa.

– Joutsen brändinä sopii täydellisesti mukaan arktisen muotoilun tapahtumaan. Meidän tuotteemme kestävät vuosikymmeniä ja untuva on luontainen materiaali pohjoisen olosuhteisiin, Helén huomauttaa.

Juhlaviikon kunniaksi asiakkaalla on mahdollisuus tilata Joutsen Finland Oy:n tuotteet messuilla 15%: alennuksella ja sopia ilmaisen kotiintoimituksen.

Joutsen Finland Oy on tulossa kohtalaisen kokoisella osastolla. Valikoimassa on mukana retkeilykäyttöön tarkoitettuja taukotakkeja, kevyempiä untuvatakkeja sekä untuvaliivejä yrityksen perusmallistosta. Lisäksi osasto sisältää untuvatyynyjä ja peittoja sekä värillisiä kulkuri-torkkupeittoja, joiden uudet värit julkaistaan Arctic design viikon kunniaksi. Juhlaviikon kunniaksi asiakkaalla on mahdollisuus tilata kaikki tuotteet messuilla 15%: alennuksella ja sopia ilmaisen kotiintoimituksen.

– Odotan innolla, että pääsemme tapaamaan muita kotimaisia toimijoita sekä alan yrittäjiä Rovaniemellä. Tapahtuma on todellinen voimainponnistus, Helén toteaa.

Taitavat taideopiskelijat mukana messuilla

ÄÄRI Arctic Design Marketin osallistujien listalla on myös toinen uusi tulokas. Lapin yliopiston taideaineiden opiskelijoiden ainejärjestö TAO tuo ensimmäistä kertaa oman osastonsa muotoiluviikolle.

– Rovaniemellä opiskelee äärimmäisen lahjakkaita taideopiskelijoita. Meille ainejärjestönä oli tärkeää tarjota jäsenistöllemme mahdollisuus päästä esittelemään ja myymään heidän omia tuotteitaan niin paikallisille kuin ulkomaalaisille kävijöille, TAOn puheenjohtaja Karolina Arvo kommentoi.

TAOn messuosastolta löytyy muun muassa taideprinttejä, erilaisia koruja, käsintehtyjä muistikirjoja, postikortteja, maalauksia, pieniä tauluja sekä grafiikan vedoksia. Taideopiskelijat tulevat myös itse paikan päälle kertomaan omista tuotteistaan ja niiden valmistuksesta.

– Itse näen, että ÄÄRI Arctic Design Market on Rovaniemellä tärkeä tapahtuma, jossa kuka tahansa pääsee tutustumaan paikallisiin taitelijoihin sekä tukemaan heitä. Messutapahtumasta voi saada myös mukaan uusia näkökulmia ja tämän hetken trendejä. On hienoa, että Rovaniemen kaupunki järjestää teemaviikon, jossa arktista muotoilua tuodaan näin monipuolisesti esille, Arvo summaa.

 

Infoboksi:

ÄÄRI Arctic Design Market

Kotimaisten designtuotteiden myynti- ja esittelytapahtuma järjestetään Rovaniemen kaupungintalolla 25.-26.3.2023. Kävijöille ilmainen sisäänpääsy.

Aukioloajat:

Lauantaina 25.3. klo 10–17

Sunnuntaina 26.3. klo 10–17

 

Lue lisää!

 

Mukaan ilmoittautuneet näytteilleasettajat:

 

Ateljee Lumimetsä

ESTER VISUAL

iiik Design

Joutsen Finland

Lola Luuranko – Art & Craft

Kaima Design

Katja Magga Design

Kivalo Design

KO-KO-A tuotteet

Maarit Kontiainen Art

MaRou

My Favorite Piece

pausekorut

Puine

Rohkene Design

Salliva design

Solja Upola ART

Spices Chef

Sulo Yarn Shop

Sussie

TAO – Lapin yliopiston taideaineiden opiskelijat

Share This