Ajankohtaista

Muotoiltuna yrityspalveluita: PONNAHUS yhdistää kaikki alueen tuotekehityspalvelut

Viisi askelta ideasta markkinoille. Se on ideana Business Rovaniemen uudessa yrityspalvelussa, Ponnahuksessa, joka jalostaa perinteiset yrityspalvelut ensimmäisen kerran uuden ajan palvelutuotteeksi.  

– Olemme nyt tuotteistaneet koko tuotekehitysprosessin yhdessä alueen yhteistyöverkoston kanssa. Ponnahus on viisivaiheinen ja siinä kuljetaan yrittäjän tukena ideasta tuotekehitysvaiheeseen, testaukseen, tuotteen markkinointiin ja jopa vientiin saakka, kertoo yrityskehittäjä Matti Impiö Business Rovaniemestä.

Impiön mukaan nyt ollaan ainutlaatuisella tavalla tuotteistettu sekä julkiset että yksityiset palvelut helposti ymmärrettäväksi palveluksi.

– Tätä tuotteistamista on edeltänyt laaja sekä yksityisten että julkisten toimijoiden kuuntelu sekä osallistaminen palveluprosessiin. Itselläni on takana 13-vuotinen ura yritysneuvojana ja tällä tavalla alueella ei ole koskaan aikaisemmin koottu voimia yhteen, Impiö kertoo.

Viisi askelta ideasta markkinoille. Siinä Ponnahuksen palveluajatus.

Uuden palvelun toivotaan auttavan yrityksiä löytämään kehittämistoiminnan pariin matalalla kynnyksellä. Ennen kaikkea nyt syntyneen Ponnahus-verkoston avulla halutaan antaa yrityksille monipuolisesti apua niiden omiin kehittämistarpeisiinsa.

– Verkosto on yrityksen kanssakulkija. Tavoitteenamme on, että seutumme yritykset lähtevät jatkossa entistä innokkaammin panostamaan innovaatioihin aina niiden kaupallistamiseen saakka. Nyt siihen on tarjolla kanssakulkijoita.

Muotoiluajattelu avuksi julkisiin palveluihin

Muotoilun arvo on ymmärretty entistä paremmin myös julkisella sektorilla. Monessa kunnassa on havahduttu, että muotoiluajattelulle on tarvetta niin asukasystävällisempien palveluiden kehittämiseen kuin vuorovaikutukseen. Tulevaisuuden valttikortti kunnissa on muotoiluajattelun integrointi kuntarakenteeseen. Näin pystytään ajattelemaan ja suunnittelemaan sekä toteuttamaan kunnan palveluita yrittäjämäisesti, kustannustehokkaasti, ihmisläheisesti ja uudella tavalla.

Rovaniemellä on ollut jo pitkään tasokkaita tuotekehitystä tukevia yksitätisiä palveluita, jotka ovat jääneet helposti piiloon yritysasiakkailta. Nyt ne on jalostettu palvelumuotoilun menetelmin yritysten paremmin hyödynnettäviksi.

– Ponnahus tuo alueemme testaus-, suunnittelu- ja demopajat lähemmäksi yrittäjiä eli käyttäjien sujuvammin hyödynnettäväksi. Muotolimme samalla myös kaupungin omat palveluympäristöt osaksi yritysten testausalustoja, sanoo muotoilupäällikkö Taina Torvela Business Rovaniemeltä.

Lapissa on erilaisia kehittämis- ja innovaatioympäristöjä jo noin 50 erilaista. Näitä yritys voi nyt tulla uudella ideallaan sujuvammin hyödyntämään.

– Aikaisemmin olemme voineet tarjota vain niitä palveluja, mitä kunkin toimijan omassa talossa on ollut tarjolla. Nyt palveluja voidaan tarjota yhden luukun periaatteella. Yrittäjät ottavat yhteyttä Business Rovaniemen yrityskehittäjiin yrityksensä muutos- ja kehittämistarpeissa. Heidän koodinoimana autamme yrittäjää onnistumaan TKI-prosessissa oikea-aikaisilla teoilla. Tämä on iso edistysaskel, iloitsee Torvela

MIKÄ?

PONNAHUS
– Business Rovaniemen kehittämä uusi TKI-palvelukonsepti yritysten tuotekehitystarpeeseen
– Muotoiltu Kansainvälisen Arktisen muotoilupääkaupungin palvelumallin luominen –kehityshankkeessa vuorovaikutuksessa alueen yritysten ja palvelutuottajien kanssa
– Yrityspalvelu sisältää kaikki viisi vaihetta idean kaupallistamiseen, yhdistäen julkisten ja yksityisten TKI palvelutuottajien palvelut sujuvaksi TKI-palvelupoluksi
– Kehitetty yhteistyössä Lapin yliopiston, Lapin Ammattikorkeakoulun ja REDUn kanssa
– Lisätietoja antavat Business Rovaniemi, yrityskehittäjät Matti Impiö ja Marko Merkkiniemi

VERKKOSIVUT: arcticdesigncapital.fi/tki-palvelut/ponnahus/

Yrittäjä!

Arctic Design Weekin Liikahus-tapahtumassa Lähteentien Pirtillä 21.03.2023 klo 13 alkaen esitellään Ponnahusta. Maksuton keskustelutapahtuma yrittäjille, jotka kaipaavat oivalluksia tuotekehitykseen tai muuten vain kehitykseen.

Neljä yritystarinaa: Miten me saimme sen liikahtamaan?
Johtaja Pasi Sorvisto, Spark Finland Oy

Vastuullisuusjohtaja Marjo Pyykkö, Lappset Group Oy
Keskustelukumppanina toimitusjohtaja Markku Koivurova Atol Design Oy:stä sekä toimitusjohtaja Esa Junttila Safe To Play Oy:stä.

VARAA PAIKKASI JA ILMOITTAUDU VIIMEISTÄÄN 17.03.2023 täältä

Share This