Ääri Show Room

Arctic Ice Cream Factory

Arctic Ice Cream Factory valmistaa herkullista jäätelöä aivan pohjoisen napapiirin tuntumassa. Teemme jäätelöt pientuotantona lappilaisesta tilamaidosta, pohjoisten metsien marjoista ja muista parhaista raaka-aineista.

Aidosti arktisissa jäätelöissämme maistuvat lapsuuden makumuistot, pohjoisen metsien ravintorikkaat raaka-aineet ja lappilainen tilamaito, joka tulee meille samasta pihapiiristä. Jäätelöitämme on tarjolla ravintoloissa ja kaupoissa ympäri Pohjois-Suomea.

 

 

Verkkokauppa: Arctic Icecream

Yhteystiedot: myynti@arcticicecream.fi

Inarin Käsityöpuoti

Inarin Käsityöpuoti vaskaa yönpuolen Lapista laatukäsityön ja pohjoisen muotoilun kultahippuja ja saattelee ne kaiken kansan saataville.

Verkkokaupan virtuaalivitriineissä voit bongata mm. käsintehdyt maiharipieksut, värikkäitä, vapaasti puhallettuja lasiesineitä ja Inarin luonnossa vietetyistä hetkistä muotonsa ja värinsä löytäneitä koruja ja huiveja. 

Jos tutkailet tarkemmin, huomaat, että monet tuotteista on valmistettu Lapin luonnonmateriaaleista. Hiussolki mateennahkaa, korvakorut tuohesta, tuotteita pahkasta, sisnasta, poronkoparasta…

Puodissa arvostetaan ekologisuutta ja luovuutta. Rohkeaa, omaperäistä muotokieltä. Tähän päivään tuotuja perinteitä ja omistautunutta osaamista. Sieltä et löydä yhtään massatuotettua tai teollisesti valmistettua esinettä. 

Inarissa käsityöläisyydellä on pitkät perinteet ja vahva asema. Kunnassa on väkilukuun suhteutettuna valtavasti osaavia käsityöläisiä. Niitä vaeltelee laumoittain pitkin erämaita, joista niitä hakeutuu liikenneväylille imeskelemään maantiesuolaa. Käsityöläinen on harmiton ihmiselle, mutta voi taajamaan eksyessään letittää istutukset tai pureskella ornamentteja puisiin talonnurkkiin.

Inarin Käsityöpuoti on näiden itsenäisten ja intohimoisten toimijoiden yhteistyötä. Kollektiivi on työskennellyt lappilaisen käsityön arvostuksen kasvattamisen ja vastuullisen yrittäjyyden puolesta vuodesta 2017 alkaen. Verkkokauppakonseptin kehittämisen lisäksi joukkovoimalla on tarjoiltu vegaaniherkkuja ja kombuchaa Inarin kirkonkylän kesäkahvila-myymälässä.

Yhdessä tekeminen mahdollistaa sen, että periferian pienyrittäjien osaaminen ja tuotteet saavuttavat nyt jo sinutkin. Lähitulevaisuuden tavoitteemme on etsiä inarilaiselle muotoilulle markkinaa naapurimaista. Lopullisena päämääränämme on valloittaa Jupiterin kuu Europa ja perustaa käsityöläisutopiasiirtokunta valtaisaan, jäiseen kraatteriin. 

 

Verkkokauppa: Käsityöpuoti

Yhteystiedot:

Inarin Käsityöpuoti
Tahkotörmäntie 331B
99800 Ivalo

puoti@kasityopuoti.fi
044 237 8300

Rovaniemen kotiseutumuseo

 

Rovaniemen kotiseutuyhdistys Totto ry:n tarkoituksena on kotiseutuhengen ylläpitäminen ja kotiseututietouden lisääminen. Totto ry tallentaa Rovaniemen seudun menneisyydestä ja elämästä kertovaa esine- ja kuva-ainestoa ja edistää historian ja perinteiden säilyttämistä.

Yhdistys ylläpitää Rovaniemen kotiseutumuseota.  Kotiseutuyhdistys tarjoaa erilaisia palveluita ja Rovaniemen kotiseutumuseolla on museokauppa.

 

 

Verkkokauppa:  Totto

Yhteystiedot:

Kotiseutuyhdistys Rovaniemien Totto ry     

Pöykköläntie 4

 050-3252017