Ajankohtaista

Ark­tis­ta Vimmaa pursuaa tai­det­ta ja pai­kal­lis­kult­tuu­ria

Arctic Design Week on laajentunut Arktista Vimmaa -kaupunkifestivaaliksi 16-22.03.2020.

Maailman pohjoisin muotoiluviikko Arctic Design Week on laajentunut myös paikalliskulttuuria esiin nostavaksi kaupunkifestivaaliksi kaupunkilaisille ja matkailijoille. Arctic Design Week lanseeraa uuden vuosikymmenen kunniaksi oman estradin lappilaisille ja rovaniemeläiselle taiteen ja kulttuurin sisällöille, Arktista Vimmaa -ohjelmiston nimen alle.
Arktista Vimmaa -ohjelmistoon on koottu laaja, yli 70 eri ohjelmaa, kattaus pohjoisen monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Tapahtumalla halutaan nostaa kulttuurialan palveluita näkyvämpään rooliin.
– Meillä on runsas valikoima upeita tekijöitä edustamassa pohjoista osaamista taiteen ja kulttuurin kentältä, kertoo tapahtumakokonaisuudesta vastaava Niina Oinas.

Arktista Vimmaa tapahtuman infopiste löytyy viikon 12 ajan Rinteenkulmasta. Infopiste on auki päivittäin klo 10-12 ja klo 16-18.

Oinas kiittelee erityisesti näin tiukalla aikataululla mukaan tulleita tekijöitä ja ohjelmasisältöjen tuottajia. Tarkoitus on, että tapahtumasta tulee joka vuotinen kiinteä osa kansainvälistä muotoiluviikkoa. Tapahtumasta rakennetaan myös alan toimijoiden kokoontumispaikka, jonka puitteissa voidaan yhdessä kasvattaa taiteen ja kulttuurin roolia maakunnassamme niin paikallisten kuin matkailijoidenkin näkökulmat huomioiden.

Arktinen Vimma tarjoilee tänä vuonna tanssia, musiikkia, runotapahtumia, maalaustyöpajaa, sirkustaidetta, iltamia, kokeellisia taidenäyttelyitä, perinteisiä taidenäyttelyitä ja paljon muuta, yhteensä yli 70 tapahtumaa koko viikon ajaksi, joka päivälle jotakin. Mukaan on liitetty myös ulkotapahtumia, joista erikoisin lienee Ponsse-metsäkoneen tähdittämä balettiesitys sekä Lordin aukion Arctic Fashion Show!
Arktista Vimmaa – nimi palveli kaksikymmentä vuotta rovaniemeläistä elokuvafestivaalia, joten uudelleen lanseerattuna, juuriaan kunnioittaen, Arktinen Vimma haluaa tarjota makupaloja myös elokuvataiteen ystäville.

Millaisia elokuvia Arktinen Vimma tarjoilee?

Ohjelmistossa on pohjoisessa kuvattuja pitkiä elokuvia, saamelaisalueen elokuvakeskuksen lyhytelokuvia ja spesiaalinäytöksenä myös pohjoisten mediataide-teosten näytös. Harvinaisin elokuvahelmi on lauantain näytöksessä nähtävä romanttinen Snow Flower-elokuva. Se on japanilainen tuotanto, josta noin puolet on kuvattu Suomessa, Helsingissä ja Kittilässä.

Elokuva – Snow Flower: “Japanilaisesta suurtuotannosta noin puolet on kuvattu Helsingissä ja Levillä. Elokuvan odotetaan lisäävän Suomeen tulevien japanilaismatkailijoiden määrää tulevina vuosina.”

Näytökset järjestetään Biorexissä. Yleisölle ilmaisissa elokuvanäytöksissä nähdään myös islantilainen Woman at war, Mika Kaurismäen ohjaama Mestari Cheng ja Kuukauden pohjoismainen elokuva-sarjan elokuvana ruotsalainen Amatöörit.
Kulttuuriohjelmiston runsaasta kattauksesta löytyy esimerkiksi paikallisia mukaan kutsuvia kokemuksellisia taidepajoja, laaja kattaus taidenäyttelyitä ja tanssityöpajoja niin salsan kuin tankotanssinkin maailmasta.
Arctic Desing Week – tapahtumaviikon päättää spektaakkelimainen koko perheen päätösjuhla Arctic Festival&Fashion Show Lordi-aukiolla sunnuntaina 22.3.2020 klo 17-20.00. Ohjelmassa mm. Muotinäytös, musiikkia ja tanssia sekä paikallisten tarjoamana syötävää ja juotavaa.

Mobiilisovellus auttaa löytämään paikalle
Kaupunkifestivaaliohjelmiston löydettävyyttä varten on ensimmäisen kerran kehitetty myös mobiilisovellus, Arktista Vimmaa applikaatio. Se voi ladata Google playsta. Se auttaa modernilla tavalla matkailijoita ja kaupunkilaisia löytämään monipuolinen ohjelmatarjonta ja tapahtumapaikat.

Infoboksi
Arktista Vimmaa (Arctic Passion) -kaupunkifestivaalin ohjelmisto 16-22.03.2020
yli 70 erilaista kulttuuri- ja elämysohjelmaa
tarkoitettu lappilaisille, kaupunkilaisille ja matkailijoille
ohjelmassa on maksuttomia ja maksullisia ohjelmia eri puolilla kaupunkia
ohjelmassa elokuvia, työpajoja, näyttelyitä, teatteria, tanssia, musiikkiesityksiä, sirkusta, runoja, kirjallisuutta
Arctic Passion mobiilisovellus löytyy Google Playstä
ADW infopiste palvelee muotoiluviikon ajan kauppakeskus Rinteenkulmassa
Lisätietoja Arktista Vimmaa -ohjelmistosta: https://www.arcticdesignweek.fi/ohjelma/

Share This