Ajankohtaista

DESIGN EXPO MUOTOILTU MODERNISTI VIRTUAALIMESSUIKSI

Addu Tiedote 4.1.2021

ÄÄRI Expo levittäytyy ympäri Rovaniemeä Arctic Design Weekillä

Arctic Design Week järjestetään jälleen maaliskuussa 2021. Tulevia muotoiluviikon sisältöjä on proaktiivisesti muotoiltu koronaa kestäväksi. Viime vuonna lanseerattu pohjoisen muotoilun messutapahtuma ÄÄRI Arctic Design Expoa on uudistettu koronaa kestäväksi, asiakasturvalliseksi niin live- kuin on-line sovellukseksi sekä hajautetusti Rovaniemen äärillä. Neljään eri paikkaan rakennettava ÄÄRI Expo tarjoilee kokijoilleen teemojen kautta arktisen muotoilun monimuotoisuutta.

Arktisen muotoiluviikon uusi sisältö, ÄÄRI Expo on suomalaisten, skandinaavisten ja lappilaisten designtuotteiden myynti- ja messutapahtuma. Se tuo pohjoisen muotoilun osaamisen koettavaksi Rovaniemellä paikoissa, jossa se on osa arktista arkea. ÄÄRI Expo tuo usein näkymättömäksi jäävän muotoilutyön nähtäville eri kohteissa ja antaa kävijälle mahdollisuuden syventää omaa kokemusta muotoilusta ja ostaa tuotteita paikan päällä.  

Muotoilumessut saavat myös digitaalisen ulottuvuuden, sillä kohteissa pidettäviin esitelmiin voi osallistua striimin avulla ja tuotteita voi ostaa myös verkkokaupassa. Kussakin ÄÄRI-kohteessa yleisölle esitellään valittujen yritysten osaamista ja tarjontaa. Hajautettu toteutus tekee tapahtumasta kävijöille turvallisen, sillä kävijämäärä kohteissa on rajoitettu. Kuluttajille, niin matkailijoille kuin kaupunkilaisillekin ÄÄRI Expon uskotaan olevan uudessa muodossaan myös helpommin saavutettavissa.

Usein näkymättömäksi jäävä muotoilu parantaa palvelu- tai tuotekokemustamme tai täydentää sitä. ÄÄRI Arctic Design Expon teemojen avulla tehdään tutuksi arktisen muotoilun monipuolisuutta: näkökulmia, toimijoita ja ratkaisuja. Teemoja ovat muotoilu arktisessa ympäristössä, pohjoinen luovuuden lähteenä, kulttuuri ja perinteet sekä pohjoisuutta ilmentävät materiaalit ja muodot. Kohteiden valinta ja neuvottelut yhteistyöstä ovat nyt käynnissä. 

Mukaan kutsutaan eri teemojen mukaisia yrityksiä, joiden palveluita, tuotteita ja tarjontaa tuodaan kohteissa esiin. Jokaisessa kohteessa kuullaan teemojen mukaisia puheenvuoroja, jotka syventävät kohteen ja muotoilun suhdetta. Puheenvuorot striimataan ja yhdessä tapahtuman ajaksi avattavan verkkokaupan kanssa ne muodostavat virtuaalisen ÄÄRI Arctic Design Expon verkkoon.

ÄÄRI Expossa tehdään yhteistyötä myös Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa: ÄÄRI-kohteiden arktisen kiehtovat ÄÄRI-esillepanot ovat tiedekunnan opiskelijoiden käsialaa. ÄÄRI Expon tarkoituksena on tuoda esiin myös Rovaniemen lukuisia arktisen designin käyntikohteita, kuten myymälöitä, toimijoita ja rakennuksia, ja siksi myös ne tuodaan visuaalisesti esiin messujen pääkohteiden lisäksi.

 

Lisätiedot:

Taina Torvela, tuottaja, p. 040 135 0361, info@arcticdesignweek.fi

Anna-Riikka Lavia, puh. 358 40 5200 667

Share This