Ajankohtaista

Maaliskuinen Arctic Design Week tavoittelee ennätysyleisöä lähes ilman liveyleisöä

Maailman pohjoisinta muotoiluviikkoa on muotoiltu koronaa kestäväksi, jotta pandemia ei estäisi maaliskuisen tapahtumaviikon toteuttamista. Voiko festivaaliviikko toteutua ilman live-yleisöä?

  • Järjestyksessä 13. Arctic Design Week järjestetään 22.-28.3.2021 haastavissa olosuhteissa. Minulla on ilo kertoa, että muotoiluviikko on onnistuttu luomaan koronaa kestäväksi siten, että sen kaikki merkittävimmät tapahtumat on mahdollista kokea virtuaalisesti, kertoo muotoiluviikon tuottaja Taina Torvela, Business Rovaniemestä.

Torvela uskoo, että virtuaalisiin ja digitaalisiin ympäristöihin panostamalla voidaan saada jopa kasvatettua tapahtuman yleisömääriä. 

  • Tämä on vaatinut hyvää yhteistyötä sekä alueen osaajien tiivistä verkostoitumista. Nyt ovat muotoilijat ja digitaaliset osaajat laittaneet todellakin hynttyyt yhteen! Mm. paikallinen mainostoimisto ja  Lapin Ammattikorkeakoulun TEQU-asiantuntijat varmistavat osaamisellaan virtuaalisten tilaisuuksien teknisen onnistumisen. Mukaan yhteissuunnitteluun on saatu myös muut eurooppalaiset muotoiluviikot, Torvela iloitsee.   

 

Sriimattuja livelähetyksiä

Viikon ohjelmistoa täydennetään tällä hetkellä lähes päivittäin ja pääroolissa ovat striimatut livelähetykset. Tapahtumapaikoilla on aina turvallisuusvastaavat huolehtimassa siitä, että henkilörajoitukset ja hygieniatoimet toteutuvat asianmukaisesti.

  • Olemme lisänneet festivaaliohjelmistoon henkilömääriltään pieniä, intiimejä tapahtumia ja tilaisuuksia, josta suurempi yleisö voi nauttia verkossa, tuottaja kertoo. 

KOKO OHJELMA
www.arcticdesignweek.fi

Tapahtumapoiminnat: ARCTIC DESIGN WEEK  2021

KAUPUNKILAISILLE JA MATKAILIJOILLE

Arktista Vimmaa -kulttuuri- ja kaupunkifestivaali

Muotoiluviikko on samalla Arktista Vimmaa –festivaali, jonka ohjelmistossa on monipuolisesti taidetta, näyttelyitä, kirjallisuutta, elokuvia, teatteria, musiikkia ja tanssia sekä luontoelämyksiä. 

Arctic Festival & Fashion Show 

Muotoiluviikon päätöstapahtuma Lordin aukiolla sunnuntaina 28.3. Tapahtuma on tarkoitus myös televisioida ja striimata kansainväliselle yleisölle. Show’n 12-metrisellä catwalkilla suomalainen ja lappilainen muoti, musiikki ja tanssitaiteilijat esittäytyvät luminäyttämön keskellä.

ÄÄRI Arctic Design Expo 

ÄÄRI toteutuu virtuaalisena koko viikon sekä ÄÄRELLÄ Talkshow keskusteluina 25-28.3.2021 verkossa.

Design-näyttelyt 

Viikon monipuolisessa näyttelytarjonnassa mm. Design From Isolation, KirjakansiDesign, Kaupunkitilasuunnitelma ja  Arcta Fast –kokeellinen taidenäyttely.


YRITTÄJILLE, MUOTOILIJOILLE JA KULTTUURITOIMIJOILLE
Arctic AHA! Forum
Asiantuntijoiden keskusteluihin, työpajoihin ja kahvihetkiin pääsee 25.-26.3. osallistumaan lähinnä virtuaalisesti verkossa. Asiantuntijat ja yritykset jakavat kokemuksensa siitä, miten koronan kaltaisesta yllätyksestä voi selvitä ja miten voi myös menestyä.  Luvassa myös The New European Bauhaus –aloitteeseen liittyviä valtakunnallisia keskusteluita.


Design Dates 24.3 KLO 14-16 webinaari, Asiakaskokemus muutoksessa, Design Forum Finland

Maailma on muuttunut. Muotoilu auttaa yrityksiä ymmärtämään muutoksen mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Luvassa asiantuntijapuheenvuoroja muotoilusta ja asiakaskokemuksesta sekä verkostoitumista. Tapahtuma on ilmainen, mutta se vaatii ennakkoilmoittautumisen.  

Desi, Digi & Design* 23.3 klo 18-20.30 Webinaari

Tässä verkostoitumistapahtumassa kohtaavat yritykset ja yliopiston muotoiluosaaminen sekä ARCTA – Arktinen muotoilukeskus.  

SpeechLES 25.3 klo 17-21 Yliopisto, For the future – FearLESly. Puhujina mm. Perttu Pölönen, Paula Suhonen, Pekka Peura, Anni Laurila.

Kiertotaloudesta uutta businestä! Webinaari ke 24.3 klo 8-9.30 Rovaniemen Alakorkaloon on tavoitteena perustaa arktinen kiertotalouspuisto ja luoda yrityksille kasvualusta kiertotalouden kehittämiselle sekä uusille liiketoimintamahdollisuuksille.

ADW Award Night 24.3 klo 18-21 striimattuna juhlallinen verkostoitumistapahtuma, jossa parhaat muotoilun käytänteet palkitaan näyttävän kulttuuriohjelmiston kera. Yhteistyössä BRP Finland Oy:n kanssa.  

Virtual Travel Trade Wordshop 23.3., Hotel Santa Claus
Kansainvälinen elämyspalveluiden myyntitapahtuma matkailupalvelutuottajille. Ostajina yli 70 kansainvälistä tour-operaattoria. Kaikki tapahtuu pääasiallisesti verkossa. Ostajat ovat ulkomaisia matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien edustajia, jotka ovat kiinnostuneita tuomaan Suomen Lappiin matkailijoita.

OPISKELIJOILLE

ADW-seminaarit ja -workshopit ovat myös opiskelijoille tarkoitettuja. Eri ohjelmien sisältötuotannossa on mukana yli 200 opiskelijaa tiimeissä tuottamassa sisältöjä käytännön oppimisympäristöissä.

Alumnimme –seminaarit ma-ti 22.-23.3. virtuaalitapahtuma.

Polkuja pohjoisesta on Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan vuosittainen alumniseminaari, jossa valmistuneet opiskelijat kertovat uratarinoitaan. Tänä vuonna 2021 tapahtuma järjestetään virtuaalisesti. 

Fashion Workshops, 23.-25.3 Lapin yliopisto

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Kimmo Tähtivirta tutustuttaa osallistujat hahmosuunnitteluun fyysisen, sanattoman ilmaisun näkökulmasta. Työpajassa luodaan oma hahmo vaatetussuunnittelun lähtökohdaksi. Kirsi Manninen valaisee hahmosuunnittelua pukusuunnittelijan näkökulmasta. Työpajan edellisessä osassa luoduista hahmoista toteutetaan visuaalisia luonnoksia kannettavan, digitaalisen mobiililaitteen avulla. Ana Nuutinen  ja Johanna Oksanen keskustelevat siitä, millaisia työkaluja dramaturginen työskentelytapa tuo muodin ja vaatetuksen suunnitteluun.  Striimaus kaikille kiinnostuneille.

 

Lisätietoja:

Arctic Design Week, Business Rovaniemi / Tuottaja Taina Torvela 040 135 0361

Lapin yliopisto / Maria Keskipoikela 0400 500222

Lapin AMK, Anu Harju-Myllyaho 040 647 7231

 

Share This