Ajankohtaista

Muotoilupalkinnot kannustavat panostamaan muotoiluun

Tänäkin vuonna Arctic Design Weekillä jaetaan tunnustuksia muotoilun parissa työskenneille yrittäjille, muotoilijoille ja opiskelijoille. Ilmoittaudu nyt mukaan palkintojuhlaan ja tule kuulemaan kiinnostavia tarinoita muotoilutekojen takaa.

Kuvateksti: Tänä vuonna alueen yritykset ja toimijat ovat lämpimästi tervetulleita Korundissa järjestettävään Awards Night -verkostoitumistapahtumaan ke 23.3. Kuva on otettu palkintojenjaosta viime vuodelta 2021.

Arctic Design Weekin yksi päätapahtumista, Awards Night, on juhlallinen verkostoitumistapahtuma, jossa parhaat muotoilun käytänteet palkitaan näyttävän kulttuuriohjelmiston kera. Tilaisuutta emännöi Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

– Haluamme nostaa näkyville muotoilutekoja ja -tahoja, jotka ovat hyödyntäneet muotoilua laadukkaasti ja johdonmukaisesti. Tarkoituksenamme ei ole palkita ainoastaan niitä, jotka jo kaiken osaavat, vaan kannustaa myös niitä, jotka haluavat oppia lisää, juryn puheenjohtaja Päivi Tahkokallio esittelee.

Tapahtumassa palkitaan Vuoden arktinen muotoiluintensiivinen yritys 2022 ja Vuoden arktisen muotoilun opiskelija 2022. Lisäksi Arktisen Muotoilun Elämäntyö -huomionosoitus jaetaan pitkäjänteisestä ja uraauurtavasta työstä, jossa muotoilu on keskeisessä roolissa. Tämän palkinnon ovat aikaisemmin saaneet muuan muassa keramiikkataiteilija Anu Pentik ja saamelaismuotoilun, duodjin taitajat Petteri ja Ilmari Laiti.

Myös yleisö pääsee osallistumaan Vuoden arktinen muotoiluintensiivinen yritys -äänestykseen 14.–20.3. ADW:n nettisivuilla, Tahkokallio huomauttaa.

 

Muutoksia ja uudistuksia

Arctic Design Weekin muotoilukilpailu on jo perinne talvisella juhlaviikolla ja se on pysynyt suhteellisen paikallisena luonteeltaan. Tarkoituksena olisi kuitenkin kehittää Awards-kokonaisuutta eteenpäin ja palkintokonseptia jopa kansainvälisemmäksi.

Ensimmäinen askel kohti uutta konseptia otettiin viime vuonna, kun sitoutumaton jury koottiin Advisory Boardin kutsumana. Kuuden henkilön palkintoraati on rakennettu muotoilualan asiantuntijoista sekä alan ulkopuolelta tulevista henkilöistä.

– Jokainen asiantuntija tuo oman erikoisalansa ja osaamisensa mukaan keskusteluihin ja valintaprosesseihin. Näin kokonaisuudessa säilytetään hyvä perspektiivi, Tahkokallio kertoo.

Yksi juryn asiantuntijajäsenistä on teollinen muotoilija Arni Aromaa (MA, IDBM), joka on monialaiseen muotoiluun erikoistuneen Pentagon Designin perustajaosakas, toimitusjohtaja ja Creative Director.

– Odotan innolla kiinnostavia keskusteluja ja uuden oppimista arktisen muotoilukilpailun juryn jäsenenä. On hienoa, että pääsen tehtävässäni tuomaan myös ulkopuolista näkökulmaa, Aromaa toteaa.

Niin Tahkokallion kuin Aromaankin mielestä on erittäin tärkeää, että kilpailu pyrkii ensisijaisesti kannustamaan, nostattamaan ja voimaannuttamaan osallistujia.

– Voimme varmasti jokainen oppia palkittujen henkilöiden tarinoiden ja esimerkkien kautta muotoilun tärkeydestä ja hyödyistä sekä siitä, kuinka se luo lisäarvoa ja menestystä eri alan yrityksille ja toimijoille.

 

 

Infoboksi

Awards Night 23.3.2022 klo 18–21 Korundi

  • Juhlaohjelmassa esiintyy mm. kirjailija-muusikko Niillas Holmberg
  • sisältää cocktails&viinitarjoilun sekä ohjelmaa
  • Awards Night toteutetaan yhteistyössä BRP Finland Oy:n kanssa. Yritys julkistaa Arctic Design Weekillä jo viidennen muotoilukilpailunsa arktisten alueiden teollisen muotoilun opiskelijoille.

Ilmoittaudu mukaan 17.3.2022 mennessä!

 

Arctic Awards Juryn kokoonpano

Muotoilualan asiantuntijat

Arni Aromaa, teollinen muotoilija, CEO Pentagon Design

Heikki Hepoaho, arkkitehti, tiedekeskuksen päällikkö, Metsähallitus

Kirsi Svärd, teollinen muotoilija, asiakkuusvastaava Business Joensuussa yrityskiihdyttämö ACCELERATE:ssa

Päivi Tahkokallio, CEO Tahkokallio Design+, juryn puheenjohtaja

Muut juryn kutsutut jäsenet

Liisa Ansala, CEO Lapin Kauppakamari

Riikka Knuuti, vastuullisuus- ja viestintäasiantuntija, Anglo American

 

Share This