Ajankohtaista

Rovaniemi on maailmanlaajuinen Arctic Design Capital®

Osana arktinen pääkaupunkistrategiaansa Rovaniemen kaupunki on rekisteröinyt tavaramerkin Arctic Design Capital® Euroopan unionin alueella sekä Kiinassa, Japanissa, Etelä-Koreassa ja Venäjän federaatiossa.  Rovaniemi toimii muuten aktiivisesti arktisuuteen liittyvissä kansallisissa ja kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa.

– Rovaniemi on tunnustettu yhdeksi kansallisen muotoiluohjelman keskuksista, jossa Lapin Korkeakoulukonserni ja Arktinen keskus toimivat. Arktinen muotoilu sisältyy kansalliseen arktiseen strategiaan, sanoo kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio

Rovaniemi on inspiroiva arktinen kaupunki. Arktisista olosuhteista huolimatta älykäs muotoilu tekee Rovaniemestä toimivan ja elävän kaupungin ympäri vuoden. Rovaniemen kaupunki on kerännyt merkittävää kokemusta kaupunkisuunnittelusta, kaavoituksesta ja arkkitehtuurista, lumihuollosta, talviteknologiasta ja liikenteestä sekä kaupunkikulttuurista arktisissa olosuhteissa.

Vastuullisuus, muotoilu ja arktisuus yhdistyvät Arctic Design Weekillä

Maailman pohjoisin muotoiluviikko, Arctic Design Week, järjestetään Rovaniemellä vuosittain maaliskuussa.  Arctic Design Weekin tehtävänä on nostaa puheenaiheeksi uutisia ja ilmiöitä, jotka edesauttavat arktista aluetta menestymään muotoilun keinoin. Missiona on vastuullisen muotoilun menestys. Arctic Design Week haluaa panostaa kumppanuusyhteistyöhön niiden kansainvälisten yritysten kanssa, jotka jakavat samat ydinteemat: vastuullisuus, muotoilu ja arktisuus. Kansainvälinen Arctic Design Week toimii osana globaalia World Design Weeks-verkostoa.

Arktinen alue lämpenee neljä kertaa nopeammin kuin maapallo keskimäärin. Muutoksen vaikutukset ovat laajat. Odotukset kohdistuvat arktiseen muotoiluun. Sen tehtävä on tukea arktisen alueen kestävää kehittämistä, joka ottaa huomioon vaativat olosuhteet, kunnioittaa herkän luonnon monimuotoisuutta ja parantaa asukkaiden elämänlaatua.

– Arctic Design Week toimii aktiivisena ajankohtaisten vastuullisten teemojen esiin nostajana ja keskustelun käynnistäjänä. Kun vaaditaan yhteiskunnallisia ja yhteisön tekoja, Arctic Design Week nostaa ne esiin ja julkisen keskustelun kohteeksi, sanoo tuottaja Taina Torvela Business Rovaniemestä

Vuonna 2022 työstetyn ympäristöjärjestelmän avulla Arctic Design Week on muotoillut ympäristötavoitteensa sekä määritellyt toimintaa ohjaavan ympäristölupauksen. 

  1. juhlavuoden Arctic Design Week järjestetään Rovaniemillä 20.-26.03.2023.

 

https://www.arcticdesignweek.fi/                                          https://arcticdesigncapital.fi/ 

Lisätietoja: Muotoilupäällikkö Taina Torvela, Business Rovaniemi, +358-40-135 0361

 

Tätä on arktinen muotoilu

  • Rohkeita ja luovia ongelmanratkaisuja uuden tiedon ja teknologian avulla
  • Toimivia ratkaisuja niukkoja resursseja viisaasti käyttäen
  • Kestävä kehitys ja vastuullisuus ytimessä – vaativissa oloissa syntynyt kunnioitus luonnonvaroja ja luonnon monimuotoisuutta kohtaan

 

Share This